ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού: Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία

Συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού: Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία

Το Κυπριακό, οι σχέσεις με την Κοινοπολιτεία και ο ρόλος των γυναικών, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου με τη Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Patricia Scotland, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η κ. Δημητρίου σημείωσε την ενεργό συμμετοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων στις δραστηριότητες και δράσεις του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου, στη βάση των αρχών και αξιών της Κοινοπολιτείας, οι οποίες, όπως ανέφερε, αποτελούν πυξίδα στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Η κ. Scotland εξήρε την αφοσίωση και τη δέσμευση της Κύπρου στις αρχές και αξίες της Κοινοπολιτείας και τον πολύ ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στον Οργανισμό.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή της Κύπρου στον καταρτισμό της Μπλε Χάρτας της Κοινοπολιτείας και στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη φιλοξενία της Πρώτης Υπουργικής Συνόδου για τους Ωκεανούς των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, στις 18 και 19 Απριλίου.
Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, η Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την προσήλωση της πλευράς μας στον στόχο της επίτευξης δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Επισήμανε ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία και η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, όπως και οι εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κύπρου, καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν «παγωμένες συγκρούσεις».

Υπογράμμισε στο πλαίσιο αυτό τις αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η Κύπρος, ως χώρα πρώτης γραμμής, συνεπεία της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε επίσης την ανάγκη συλλογικής δράσης και ηγεσίας προς αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στους θεσμούς και αντιμετώπισης της έξαρσης του λαϊκισμού και των ακραίων ιδεολογιών.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε ο σημαίνοντας ρόλος των γυναικών πολιτικών ηγέτιδων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των τρεχουσών προκλήσεων και η ανάγκη προστασίας των γυναικών πολιτικών από τη δυσανάλογη στοχοποίηση, που υφίστανται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την εις βάρος τους διάδοση ψευδών ειδήσεων και ρητορικής μίσους, μέσω της ανάληψης συντονισμένης δράσης για ρύθμιση του ζητήματος αυτού.

Υπογραμμίστηκε, τέλος, η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στην Κοινοπολιτεία και την κοινοβουλευτική διάσταση του Οργανισμού και αντηλλάγησαν απόψεις για τη δυνατότητα ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top