Μέση Ανατολή - Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί «κλιμάκωση» με το Ιράν αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει το Ισραήλ

Μέση Ανατολή - Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί «κλιμάκωση» με το Ιράν αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει το Ισραήλ

Οι ΗΠΑ δεν «επιδιώκουν κλιμάκωση» αλλά θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν κατά του εβραϊκού κράτους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση αλλά θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ και να προστατεύουμε τις δυνάμεις μας στην περιοχή», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ιράκ, Μοχαμάντ Αλί Ταμίμ.

Από την πλευρά του ο Αλί Ταμίμ δήλωσε ότι η Βαγδάτη κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Η κυβέρνηση του Ιράκ προειδοποιεί ότι η κλιμάκωση στην περιοχή θα μετεξελιχθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο που θα απειλήσει τη διεθνή ασφάλεια», τόνισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE