ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκστρατεία ελέγχου παιδικών παιχνιδιών ενόψει του Πάσχα

Εκστρατεία ελέγχου παιδικών παιχνιδιών ενόψει του Πάσχα

Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια, θα πραγματοποιήσει από 15/04/2024 μέχρι 26/04/2024 η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενόψει του Πάσχα και έχοντας ως στόχο την προώθηση της ασφάλειας, κυρίως των παιδιών.

Σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας που μεταδίδει το ΓΤΠ, διευκρινίζεται ότι κατά την εκστρατεία προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 120 σημείων λιανικής πώλησης παιχνιδιών παγκύπρια, με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων παιχνιδιών και τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων και προστίθεται ότι οι έλεγχοι θα καλύψουν επίσης τα παιχνίδια που πωλούνται μαζί με πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινά (σοκολατένια/πλαστικά) αβγά.

Αναφέρει περαιτέρω ότι παράλληλα, θα γίνει σχετική ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Η Υπηρεσία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους και ότι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Συμβουλές για το Πάσχα», που προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή και χρήση παιχνιδιών, λαμπάδων και πασχαλινών αβγών, προϊόντα, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση αυτή την περίοδο.

Υπενθυμίζει ότι υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών, ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Στις συμβουλές για την αγορά παιγνιδιών συστήνει να ελέγχεται η σήμανση στο παιχνίδι ή στη συσκευασία του, ανάγνωση στις προειδοποιήσεις, οδηγίες και πληροφορίες που υπάρχουν στη συσκευασία του παιχνιδιού, να μην αγοράζονται παιχνίδια με μικρά αποσπώμενα μέρη για παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών, μετά την αγορά του παιχνιδιού να βοηθούνται τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα παιχνίδια με ασφάλεια, να διαβάζουν με προσοχή τις οδηγίες χρήσης των παιχνιδιών, να φυλάσσεται η συσκευασία των παιχνιδιών όταν περιέχει σημαντικές πληροφορίες, να ελέγχεται συχνά η κατάσταση που βρίσκονται τα παιχνίδια, να διδαχθούν τα παιδιά να τακτοποιούν τα παιχνίδια τους για να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Συστήνει ακόμα όπως η χρήση των πασχαλινών λαμπάδων γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, σε χώρους με συνωστισμό διατηρώντας τις αναμμένες λαμπάδες σε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς, τα παιδιά να είναι υπό την άμεση επιτήρηση και να μην αφήνονται αναμμένες λαμπάδες χωρίς επιτήρηση.

Συστήνει επίσης ιδιαίτερη προσοχή, όσον αφορά το περιεχόμενο των σοκολατένιων αβγών, να διαβάζονται προσεκτικά οι οδηγίες και προειδοποιήσεις του κατασκευαστή και τονίζει ότι επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα σοκολατένια αβγά περιέχουν παιχνίδια τα οποία τις πλείστες φορές είναι ακατάλληλα για παιδιά κάτω των 3 ετών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΈφτασε στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ - Τον υποδέχθηκε ο ΠτΔ, θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο

Έφτασε στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ - Τον υποδέχθηκε ο ΠτΔ, θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε σήμερα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, o ο οποίος έφθασε στην Κύπρο το απόγευμα, για επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top