ΔΙΕΘΝΗ

Η απαγόρευση εισόδου Τ/κ στην Τουρκία προβληματίζει τον Έρχιουρμαν

Η απαγόρευση εισόδου Τ/κ στην Τουρκία προβληματίζει τον Έρχιουρμαν

Κατά τη συνεδρίαση της «βουλής», ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Έρχιουρμαν, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το ζήτημα των Τουρκοκυπρίων που δεν μπορούν να εισέλθουν στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι οι περισσότερες αντιπολιτευόμενες ομάδες στην τ/κ κοινότητα εκφράζουν ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό το ζήτημα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων», ο Έρχιουρμαν τόνισε ότι αυτή η πρακτική είναι λανθασμένη, καθώς κανένας δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας, και ζήτησε εξηγήσεις από την «κυβέρνηση».

Η απαγόρευση σε Τ/κ να ταξιδεύουν στην Τουρκία με τις οικογένειές τους προκαλεί ανησυχία και είναι νομικά αδικαιολόγητη. Παρέθεσε τους νόμους της Τουρκίας και δήλωσε ότι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εισόδου στη χώρα θα πρέπει να ενημερώνονται για τους λόγους.

Ο ηγέτης του ΡΤΚ τόνισε ότι η άρνηση εισόδου σε άτομα αποκλειστικά λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων είναι απαράδεκτη και ζήτησε από την «κυβέρνηση» να ρίξει φως στο ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο «υπουργός εσωτερικών», Ντουρσούν Ογούζ, ανέφερε ότι έχουν ζητηθεί πληροφορίες από την Τουρκία και παραδέχτηκε ότι δεν είναι ορθό οι Τουρκοκύπριοι να μην γνωρίζουν τους λόγους όταν τους απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία.

Ο κ. Ογούζ ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση για την παροχή άδειας εισόδου σε μια χώρα ανήκει στις αρχές του εκάστοτε κράτους και ότι έχει γίνει η απαραίτητη αλληλογραφία για την απόκτηση του σχετικού καταλόγου και των αιτιολογήσεων, εάν υπάρχουν, από την Τουρκία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top