ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή «διπλωματική επίθεση» κατά Ιράν - Καλεί 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις

Ισραηλινή «διπλωματική επίθεση» κατά Ιράν - Καλεί 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις

Το Ισραήλ εξαπέλυσε «διπλωματική επίθεση» κατά του Ιράν την Τρίτη, καλώντας 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης και του πυραυλικού τους προγράμματος.

«Παράλληλα με τη στρατιωτική απάντηση στην εκτόξευση των πυραύλων και των UAV, ηγούμαι διπλωματικής επίθεσης εναντίον του Ιράν», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ίσραελ Κατς στο X.

«Σήμερα το πρωί, έστειλα επιστολές σε 32 χώρες και μίλησα με δεκάδες Υπουργούς Εξωτερικών και ηγετικές προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο, ζητώντας την επιβολή κυρώσεων στο ιρανικό πυραυλικό έργο και την ανακήρυξη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει.

Ο Κατς δεν διευκρίνισε από ποιες κυβερνήσεις ζήτησε να επιβάλουν κυρώσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης, οι οποίοι ήδη περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση και υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δεσμευτεί να αντεπιτεθούν κατά του Ιράν, το οποίο είπε ότι η επίθεση του το Σαββατοκύριακο ήταν απάντηση στο χτύπημα στο ιρανικό προξενείο που σκότωσε επτά Φρουρούς της Επανάστασης, δύο εκ των οποίων στρατηγοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top