ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ανταλλαγή περιουσιών του ΕΒΚΑΦ έκανε λόγο ο Τατάρ

Για ανταλλαγή περιουσιών του ΕΒΚΑΦ έκανε λόγο ο Τατάρ

Για ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ που έχουν μείνει στη «νότια Κύπρο», κατά την έκφρασή του, έκανε λόγο ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, μιλώντας χθες σε τελετή για την 453η επέτειο από την ίδρυση του ΕΒΚΑΦ και την 68η επέτειο από τη μεταβίβαση της διοίκησης του ΕΒΚΑΦ από την αγγλική αποικιοκρατική διοίκηση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε πως οι περιουσίες στα κατεχόμενα πρέπει να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν με την ίδια αντίληψη σε αντάλλαγμα με τις περιουσίες που έμειναν στη «νότια Κύπρο», όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας.

Επανέλαβε τον θέση του ότι στην Κύπρο υπάρχουν "δύο χωριστοί λαοί" και "δύο χωριστά κράτη", προσθέτοντας πως αν θα υπάρξει συμφωνία αυτή θα είναι "στη βάση της κυριαρχίας" και πως σύμφωνα με αυτήν θα διευθετηθεί και το περιουσιακό.

Είπε ότι η πρώτη πράξη του Σουλτάνου Σελίμ Β’ μετά την ολοκλήρωση της κατάκτησης της Κύπρου την 1η Αυγούστου 1571 ήταν η σύσταση της διοίκησης των ιδρυμάτων (ΕΒΚΑΦ) λέγοντας ότι «τοποθετήθηκε η σφραγίδα του Σουλτάνου Σελίμ Χαν για να ριζώσουμε και να υπάρχουμε σε αυτά τα χώματα».

Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ, η διοίκηση του ΕΒΚΑΦ βρίσκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη και πίσω από τη διοίκηση του ΕΒΚΑΦ υπάρχει «το κράτος της τδβκ».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top