Τρομακτικό βίντεο από την Κοπεγχάγη - Εργάτες σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τη φωτιά στο παλιό Χρηματιστήριο
16.04.2024 - 19:55
Λίγο πριν καταρρεύσει η στέγη κατάφεραν να διαφύγουν από το φλεγόμενο παλαιό κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Κοπεγχάγη της Δανίας εργάτες που ήταν σε σκαλωσιά έξω από αυτό.
Βίντεο που ήλθε στη δημοσιότητα δείχνει τη στέγη να καίγεται λίγο πριν καταρρεύσει η σπείρα.
Ένας από αυτούς που διασώθηκαν, όπως αναφέρει η Daily Mail, ήταν ένας 60χρονος εργάτης που πήρε μια φωτογραφία της φλεγόμενης οροφής και είπε στους συναδέλφους του να φύγουν.
«Πρέπει να κατέβουμε, πρέπει να φύγουμε», φώναζαν οι εργαζόμενοι. Στη σκαλωσιά ήταν 14 άνθρωποι.
Εν τω μεταξύ οι αρχές, ακόμη και οι περαστικοί, έσπευσαν να διασώσουν όσα έργα τέχνης μπορούσαν από το κτίριο που φλεγόταν.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
Η φωτιά στο ιστορικό κτίριο, το οποίο είναι γνωστό ως Borsen, ξέσπασε γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα). Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν γρήγορα στο κτίσμα-ορόσημο της πόλης της Κοπεγχάγης, και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γύρω περιοχή.
Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.