ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος: «Χάρτινος πύργος» η υπόθεση των δύο Ουκρανών – Ελεύθερη και η 31χρονη

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος: «Χάρτινος πύργος» η υπόθεση των δύο Ουκρανών – Ελεύθερη και η 31χρονη

Ελεύθερη υπό όρους αφέθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου, και η 31χρονη Ουκρανή η οποία κατηγορείτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ανατρέποντας εντελώς την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ενώπιων του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας εμφανίστηκαν σήμερα τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα, με την 31χρονη Ουκρανή να αφήνεται ελεύθερη στη βάση της απόφασης που λήφθηκε χθες (16/04) από το Εφετείο για τον 43χρονο «συνεργό» της, αφού για την υπόθεση δεν διαφάνηκε από τη μαρτυρία τα χρήματα να προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινό ρεπορτάζ του ThemaOnline αναφέρθηκε στην απόφαση του Εφετείου για τον 43χρονο Ουκρανό, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους να καταθέσει το ποσό των €30,000 σε μετρητά, να παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στην Αστυνομία, το όνομά του να τεθεί στον κατάλογο προσώπων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από τη Δημοκρατία και ή η μετάβαση του στις Κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας και να παρουσιάζεται στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μεταξύ των ωρών 17:00 και 20:00.

Σε αντίθεση με τον 43χρονο «συνεργό», η 31χρονη Ουκρανή αποφασίστηκε όπως αφεθεί ελεύθερη υπό τους όρους να καταβάλει εγγύηση ύψους €150,000, το όνομά της να τεθεί στον κατάλογο προσώπων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από τη Δημοκρατία και ή η μετάβαση στις Κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας και να παρουσιάζεται σε Αστυνομικό Σταθμό καθημερινά, τρείς φορές την ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο Ουκρανοί κατηγορούνταν για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι, το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 1 Μαρτίου στη Λεμεσό, όταν η 31χρονη Ουκρανή, η οποία είχε στην τσάντα της το χρηματικό ποσό των 420.000 ευρώ, κατήγγειλε ότι την πλησίασε μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και ο συνοδηγός της άρπαξε την τσάντα.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές συνέλαβαν την 31χρονη Ουκρανή και τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση, δυνάμει δικαστικού διατάγματος, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Η 31χρονη Ουκρανή κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου, 2023 και Μαρτίου, 2024, επανειλημμένα ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κύπρο ως επισκέπτρια, δηλώνοντας στις τελωνειακές Αρχές της Δημοκρατίας, τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία είχε στην κατοχή της, κατά τις αφίξεις της στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Τις πρωινές ώρες της 1η Μαρτίου, η 31χρονη αφίχθηκε αεροπορικώς στην Κύπρο, όπου επίσης κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο, δήλωσε στις τελωνειακές Αρχές, τη μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο είχε στην κατοχή της.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η 31χρονη δεν είχε δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων και τους λόγους μεταφοράς τους στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top