ΥΠΟΙΚ: «Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων»

ΥΠΟΙΚ: «Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων»

Ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, χαιρέτισε τη χθεσινή δημοσιοποίηση του Fiscal Monitor του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο εκτιμά ότι ο δείκτης του δημοσίου χρέους της Κύπρου θα υποχωρήσει στο όριο της Συνθήκης του Μάαστριχτ (60%) ένα χρόνο νωρίτερα, σε σύγκριση με το Fiscal Monitor του περασμένου Οκτωβρίου, κάνοντας λόγο για μια πολύ θετική εξέλιξη.

Η εκτίμηση του ΔΝΤ, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο ΥΠΟΙΚ, «επαναβεβαιώνει την πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας, και μάλιστα λέει ότι η Κύπρος θα μειώνει ακόμη πιο νωρίς το δημόσιο χρέος».

«Αυτό είναι πολύ θετική εξέλιξη σε μια περίοδο με όλες αυτές τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τις οποίες βεβαίως το ΥΠΟΙΚ παρακολουθεί στενά, και όλοι ελπίζουμε να μην υπάρξουν παραπέρα επιπλοκές», κατέληξε ο κ Κεραυνός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE