ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικόλας Παπαδόπουλος: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό»

Νικόλας Παπαδόπουλος: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό»

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής υπό το κεφάλαιο Δ΄ για το μεταναστευτικό. Ανέφερε ότι από τη μια υπάρχει ο λαϊκισμός και οι φωνασκίες, όπως στην περίπτωση του ΕΛΑΜ που δεν λύνουν απολύτως τίποτε και από την άλλη οι υπεύθυνες πολιτικές που πρεσβεύει το ΔΗΚΟ, εφαρμόζει η Κυβέρνηση και έφεραν αποτελέσματα.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαιρέτισε τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο μεταναστευτικό και περισσότερη στήριξη του Λιβάνου για να αναχαιτίσει αυτές τις νέες ροές που ήταν αποτέλεσμα της έντασης στο Μεσανατολικό.

Σημείωσε επίσης ότι επί διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων ασύλου μειώθηκε από 2 χρόνια σε 3 μήνες, ενώ για όσους απορρίπτονται που είναι το 95% σταματά το επίδομα. Πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις πολιτικού ασύλου μειώθηκαν κατά 50%, ενώ οι αιτητές από αφρικανικές χώρες μειώθηκαν κατά 80%. Είπε ακόμα ότι η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη πίεσε την ΕΕ να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει τη διοχέτευση μεταναστών μέσω της πράσινης γραμμής. Παράλληλα αναφέρθηκε στην έγκριση από τη Βουλή του Υφυπουργείου Μετανάστευσης που έφερε η Κυβέρνηση και σημείωσε ότι είναι ο νυν Υπουργός Εσωτερικών που πέτυχε όλα αυτά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top