Διαψεύδει τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση - «Δεν δόθηκε άδεια»

Διαψεύδει τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση - «Δεν δόθηκε άδεια»

Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Κατάρ, με ενδιάμεσο σταθμό για κάποιο χρονικό διάστημα, την Κύπρο δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο ΡΙΚ είπε ότι δεν υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στην Κυπριακή Δημοκρατία και δεν δόθηκε σχετική άδεια.

Ο κύριος Παπαδόπουλος ερωτήθηκε εάν αυτή η διαδικασία έγινε μέσω Βάσεων. Δήλωσε άγνοια. Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι στην πρόσφατη δράση των πολεμικών αεροσκαφών τύπου Ταϊφούν του Ηνωμένου Βασιλείου τα οποία απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι για να συμμετάσχουν στην αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης, δεν ενημερώθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος επικοινώνησε με τον ομόλογό του, τού Ηνωμένου Βασιλείου υπό το βάρος δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο και μόνον τότε, εκείνος του επιβεβαίωσε την εμπλοκή των Βάσεων ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE