ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιστό στη στήριξη των προσπαθειών του ΟΗΕ για επίλυση Κυπριακού το ΗΒ - Η θέση για Ολγκίν

Πιστό στη στήριξη των προσπαθειών του ΟΗΕ για επίλυση Κυπριακού το ΗΒ - Η θέση για Ολγκίν

Τη σταθερή στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειες του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού, καθώς και τη σημασία του διορισμού της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ για την Κύπρο, ανέδειξε η Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για Ευρωπαϊκά Θέματα, Νουσράτ Γκάνι, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή», η κ. Γκάνι σημείωσε ότι το «Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει πιστό στη στήριξη των προσπαθειών του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού».

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι παρούσες παράμετροι του ΟΗΕ είναι αρκετά ευέλικτες ώστε να διευκολύνουν μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπόψη της τις προτεραιότητες και των δύο πλευρών», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «τελικά, οι δύο πλευρές είναι αυτές που θα αποφασίσουν τις λεπτομέρειες της οποιασδήποτε συμφωνίας».

«Ο διορισμός της απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ είναι σημαντικό βήμα και με χαρά ενημερώθηκα για τις επαφές της σε Αθήνα και Λονδίνο», ανέφερε η ίδια.

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις προσπάθειές της για να βρεθεί κοινό έδαφος και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για πρόοδο», κατέληξε η Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top