ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας

Δεν ολοκληρώθηκαν ακόμα οι διαδικασίες ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την υπόθεση Μονής Οσίου Αββακούμ και των μοναχών που φέρεται να εμπλέκονται.

Ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι την Παρασκευή οι μοναχοί θα παραστούν στο Δικαστήριο για τις 807 χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Ο κ.Κυριάκου σχολίασε «Εγώ ξέρω ότι όσα λεφτά βρίσκονται σε ένα μοναστήρι ανήκουν στην Μονή και σε κανέναν άλλο».

Τι γίνεται όμως με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας;

Όπως εξηγεί ο θεολόγος «Κάποιοι από τους συνοδικούς κάνουν δεύτερες σκέψεις να εισηγηθούν προς ήταν Ιερά Σύνοδο να θέσει χρονικά όρια. Ο ένας είναι ο Αρχιεπίσκοπος που δηλώνει ότι θα δοθεί άπλετος χρόνος για να διερευνηθούν τα πάντα και ο δεύτερος είναι ο Μητροπολίτης Κύκκου».

Η καθυστέρηση της διαδικασίας προκαλεί αίσθημα αναξιοπιστίας, σύμφωνα με τον κ.Κυριάκου, τονίζοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να παρέμβει «Δημιουργείται ένα αίσθημα αναξιοπιστίας στους θεσμούς της εκκλησίας. Υπάρχει η αντίληψη από τον κόσμο ότι θέλει να χώσουν τα πράγμα κάτω από το χαλί. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο γιατί οι κατηγορίες που είδαν το φως της δημοσιότητα θα υπάρξουν κυρώσεις σίγουρα».

Όσον αφορά αν οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες μπορούν να τελέσουν μυστήρια ανέφερε ότι δεν μπορούν όμως έχουν το δικαίωμα να παραστούν σε ακολουθίες.

Εξηγεί ότι η εκκλησιαστική δικαιοσύνη δεν λειτουργεί παράλληλα με αυτή της πολιτικής δικαιοσύνης και ότι η κάθε μια εξετάζει με τον δικό της τρόπο τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της.

«Αυτό που ενδιαφέρει την εκκλησιαστική δικαιοσύνη είναι η ουσία των πραγμάτων» τονίζει ο κ.Κυριάκου

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top