«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Την πρόθεση της Γενικής Εισαγγελίας να προχωρήσει σε καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή είχε προαναγγείλει, με συνέντευξη του στην Καθημερινή, την Κυριακή, ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης.

Είχε δηλώσει ότι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, ως καθ ύλην αρμόδια με βάση το Σύνταγμα, θα πρέπει να κρίνουν αν η συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή απέναντι σε άλλες αρχές και υπηρεσίες είναι ανάρμοστη, για σκοπούς απόλυσης.

Ο κύριος Αγγελίδης είχε αναφέρει ότι οι κατ' εξακολούθηση αναφορές του Γενικού Ελεγκτή για κατάχρηση εξουσίας, από αξιωματούχους και λειτουργούς της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και οι αναφορές του για συγκάλυψη παρανομιών από τον Γενικό και τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, προκαλούν συνταγματική κρίση και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους να περιέλθουν τα αξιώματα και οι θεσμοί σε ανυποληψία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.