Μπαρίς Μπουρτζιού: Διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις Ακιντζί αυτοί που είναι ενάντια στη λύση

Μπαρίς Μπουρτζιού: Διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις Ακιντζί αυτοί που είναι ενάντια στη λύση

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι κύκλοι που είναι ενάντια στη λύση στην ε/κ κοινότητα, διαστρεβλώνοντας τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τη διαδικασία επίλυσης και να αμαυρώσουν την εικόνα εμπιστοσύνης που φέρει ο Ακιντζί, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για κάποιες αναφορές του Τ/κ ηγέτη στην ομιλία του κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μπουρτζιού είπε πως ο κ. Ακιντζί σχολίασε ότι τα κοιτάσματα ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο μπορούν να έχουν καταλυτική επιρροή και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις χώρες της περιοχής.

Ο κ. Μπουρζιού είπε ότι “ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η ειρήνη στην Κύπρο, ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει λύση και βελτίωση στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο για όλες τις πλευρές, ενοποιώντας το αέριο του Ισραήλ και της Κύπρου να μεταφερθεί μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη”. Ο Μπαρίς Μπουρτζιού συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Ακιντζί υπογράμμισε πως αυτό υποβάλλει η λογική, σε αντίθετη περίπτωση τα κοιτάσματα ενέργειας μπορούν να δημιουργήσουν απειλή, μπορούν επιπλέον να γίνουν αιτία πολέμου και υπενθύμισε ότι εδώ και χρόνια στη Μέση Ανατολή εξαιτίας του πετρελαίου υπήρξαν συγκρούσεις.

Η προσπάθεια να σχολιαστούν αυτές οι δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη ως μια συμπεριφορά απειλής εναντίον της ε/κ πλευράς είναι μια εκ του πονηρού ενέργεια που δεν θα έχει αποτέλεσμα, κατέληξε στη γραπτή του δήλωση ο Μπαρίς Μπουρτζιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE