Φωτίου και Πρέσβειρα του Ισραήλ συμφώνησαν για ενδυνάμωση συνεργασίας

Φωτίου και Πρέσβειρα του Ισραήλ συμφώνησαν για ενδυνάμωση συνεργασίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου συμφώνησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν, όπως καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενδυνάμωση της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας, αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία που διαθέτει η διασπορά του Κράτους του Ισραήλ και για τον καλύτερο συντονισμό και την ανάδειξη των δυνατοτήτων που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στο πεδίο αυτό.

Η συνάντηση του κ. Φωτίου με τη νέα Πρέσβειρα του Κράτους του Ισραήλ στην Κύπρο Yael Rαvia – Zadok έγινε σήμερα, στο γραφείο του Επιτρόπου.

Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, έγινε αναφορά στις μακροχρόνιες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς οι οποίες, όπως τόνισε ο Επίτροπος Προεδρίας, βασίζονται στην κοινή κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω προώθηση και ενδυνάμωση της συνεργασίας σε θέματα διασποράς και ιδιαίτερα στην προώθηση των εθνικών  συμφερόντων μέσω ενίσχυσης της πολυεπίπεδης συνεργασίας με το εβραϊκό λόμπι στα σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων ανά τον κόσμο.

Επίσης, έγινε αναφορά στην αξιόλογη παρουσία των αποδήμων και των δύο χωρών στο κοινωνικό, επιστημονικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι των χωρών διαμονής τους και υπογραμμίστηκε ότι οι απόδημοι, μεταξύ άλλων, διαθέτουν δυνατότητες ρυθμιστικών παρεμβάσεων και επιρροής στο πολιτικό πεδίο των χωρών αυτών.

Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία που διαθέτει η διασπορά του Κράτους του Ισραήλ και για τον καλύτερο συντονισμό και την ανάδειξη των δυνατοτήτων που υπάρχουν για συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στο πεδίο αυτό συμφωνήθηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενδυνάμωση της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας.


Τέλος, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε την κ. Ravia-Zadok για το θέμα των αγνοουμένων και τόνισε ότι θα πρέπει η Τουρκία να συνεργαστεί στην παροχή στοιχείων και πληροφοριών για την τύχη τους, ώστε να επιλυθεί το τραγικό αυτό ανθρωπιστικό πρόβλημα, τις συνέπειες του οποίου βιώνουν για 41 χρόνια χιλιάδες συγγενείς

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE