ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική  - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και οι πυρκαγιές αποτελούν ένα καταστροφικό φαινόμενο που πλήττει αρκετά την Κύπρο.

Με αφορμή τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, το Themaonline, επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, ο οποίος ανέλυσε το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, «από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου αρχίζουν να στελεχώνονται οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί της υπαίθρου με το ωρομίσθιο προσωπικό», ενώ στελεχώνονται και τα παρατηρητήρια.

Επιπρόσθετα, όπως σημείωσε, «σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, την Αστυνομία, το Τμήμα Δασών, την Πολιτική Άμυνα αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις διεξάγονται περιπολίες στην ύπαιθρο» ενώ παράλληλα «χρησιμοποιούνται και drones τα οποία συμβάλουν στο επιχειρησιακό πλάνο».

Επίσης ανέφερε ότι στα πλαίσια αυτά, «έχουν τοποθετηθεί συστήματα ελέγχου και κάμερες ασφαλείας σε δασικές και βιομηχανικές περιοχές» ώστε να συμβάλουν στο έργο των αρμόδιων αρχών για πρόληψη.

Παράλληλα, εξήγησε ότι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, «έχει ελεγχθεί όλος ο εξοπλισμός που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Όπως σημείωσε, «η Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάζεται σκληρά για την πρόληψη των πυρκαγιών» ενώ σημείωσε ότι παράλληλα με το επιχειρησιακό πλάνο «οι πυροσβεστικοί σταθμοί κάθε επαρχίας ενισχύουν τους υπόλοιπους πυροσβεστικούς σταθμούς σε περίπτωση ανάγκης».

Ερωτηθείς αν η Πυροσβεστική έχει παραλάβει νέο εξοπλισμό, ανέφερε ότι «έχουν παραληφθεί εννέα νέα οχήματα και αναμένεται να παραληφθούν ακόμη τρία το επόμενο διάστημα ενώ υπάρχει προγραμματισμός να παραληφθούν ακόμη 20 την επόμενη τριετία».

Αναμένεται, όπως δήλωσε, «να βοηθήσουν και να αξιοποιηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά την ταχύρυθμη εκπαίδευση τα 259 νέα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οποία θα πλαισιώνουν τις βάρδιες και θα βοηθούν το υφιστάμενο προσωπικό το οποίο επιμορφώνεται συνεχώς.»

Καταληκτικά, ο κ. Κεττής ανέφερε ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε άμεση επαφή για μεταφορά τεχνογνωσίας μέσω διεξαγωγής ασκήσεων τόσο με την Ελλάδα όσο και με άλλα κράτη όπως η Πολωνία και η Σλοβακία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top