ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΒΕ: 97 χρόνια συνεισφοράς στην οικονομία

ΚΕΒΕ: 97 χρόνια συνεισφοράς στην οικονομία

 

Το ΚΕΒΕ ιδρύθηκε στις 29 Απριλίου 1927 κάτω από δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες. Μια ομάδα πρωτοπόρων και διακεκριμένων επιχειρηματιών της εποχής, ξεχώρισε βλέποντας μπροστά. Ανέλαβαν την τολμηρή πρωτοβουλία να οργανώσουν τον επιχειρηματικό κόσμο, να του δώσουν ενιαία φωνή και να συμβάλουν στη διαμόρφωση της οικονομικής πορείας της Κύπρου, με ουσιαστικούς τρόπους.

Η ιστορία του ΚΕΒΕ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτική και οικονομική ιστορία της Κύπρου. Σ’ όλες αυτές τις κρίσιμες φάσεις το ΚΕΒΕ ήταν παρόν. Καινοτόμο, δυναμικό και διεκδικητικό, αγωνίστηκε με υπευθυνότητα για την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ευρύτερη πρόοδο του τόπου, έχοντας πάντα στραμμένη την οπτική του στη διασφάλιση της εργατικής ειρήνης.

Σε όλες τις σημαντικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα, υπάρχει η σφραγίδα του ΚΕΒΕ. Τριμερής συνεργασία εργοδοτών-συντεχνιών, συλλογικές συμβάσεις, σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ελευθεροποιήσεις στο εμπόριο, απελευθέρωση επιτοκίων, ίδρυση Χρηματιστηρίου, δημιουργία βιομηχανικών περιοχών και έργων υποδομής, αποκρατικοποίηση λιμένα Λεμεσού, εφαρμογή του ΓεΣΥ, καθώς και πολλές άλλες μεγάλες αλλαγές, φέρουν και την υπογραφή του ΚΕΒΕ.

Σήμερα ημέρα ορόσημο για το Επιμελητήριο, 97 χρόνια από την ίδρυση του, το ΚΕΒΕ παραμένει ο βασικός σύμβουλος του κράτους σε θέματα υπηρεσιών, βιομηχανίας, καινοτομίας, ενέργειας, εργασιακής ευημερίας, οικονομικής διπλωματίας, ευρωπαϊκών θεμάτων και αλλά πολλά, αποδεικνύοντας τη σημαντικότητα ύπαρξης του θεσμού, επιβεβαιώνοντας τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες που προχωρήσαν στην ίδρυση του.

Για 97 χρόνια το ΚΕΒΕ παραμένει προσηλωμένο στις αρχές και τις αξίες του. Σταθερή προώθηση του καλώς νοούμενου Επιχειρείν, για μια δυνατή οικονομία, και μια υγιή ευημερούσα άλλη κοινωνία.

Το ΚΕΒΕ ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής στην οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο της Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

Στο Κυπριακό, αλλά και στην υπόθεση του Θανάση αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top