ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΒΕ: 97 χρόνια συνεισφοράς στην οικονομία

ΚΕΒΕ: 97 χρόνια συνεισφοράς στην οικονομία

 

Το ΚΕΒΕ ιδρύθηκε στις 29 Απριλίου 1927 κάτω από δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες. Μια ομάδα πρωτοπόρων και διακεκριμένων επιχειρηματιών της εποχής, ξεχώρισε βλέποντας μπροστά. Ανέλαβαν την τολμηρή πρωτοβουλία να οργανώσουν τον επιχειρηματικό κόσμο, να του δώσουν ενιαία φωνή και να συμβάλουν στη διαμόρφωση της οικονομικής πορείας της Κύπρου, με ουσιαστικούς τρόπους.

Η ιστορία του ΚΕΒΕ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτική και οικονομική ιστορία της Κύπρου. Σ’ όλες αυτές τις κρίσιμες φάσεις το ΚΕΒΕ ήταν παρόν. Καινοτόμο, δυναμικό και διεκδικητικό, αγωνίστηκε με υπευθυνότητα για την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ευρύτερη πρόοδο του τόπου, έχοντας πάντα στραμμένη την οπτική του στη διασφάλιση της εργατικής ειρήνης.

Σε όλες τις σημαντικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα, υπάρχει η σφραγίδα του ΚΕΒΕ. Τριμερής συνεργασία εργοδοτών-συντεχνιών, συλλογικές συμβάσεις, σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ελευθεροποιήσεις στο εμπόριο, απελευθέρωση επιτοκίων, ίδρυση Χρηματιστηρίου, δημιουργία βιομηχανικών περιοχών και έργων υποδομής, αποκρατικοποίηση λιμένα Λεμεσού, εφαρμογή του ΓεΣΥ, καθώς και πολλές άλλες μεγάλες αλλαγές, φέρουν και την υπογραφή του ΚΕΒΕ.

Σήμερα ημέρα ορόσημο για το Επιμελητήριο, 97 χρόνια από την ίδρυση του, το ΚΕΒΕ παραμένει ο βασικός σύμβουλος του κράτους σε θέματα υπηρεσιών, βιομηχανίας, καινοτομίας, ενέργειας, εργασιακής ευημερίας, οικονομικής διπλωματίας, ευρωπαϊκών θεμάτων και αλλά πολλά, αποδεικνύοντας τη σημαντικότητα ύπαρξης του θεσμού, επιβεβαιώνοντας τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες που προχωρήσαν στην ίδρυση του.

Για 97 χρόνια το ΚΕΒΕ παραμένει προσηλωμένο στις αρχές και τις αξίες του. Σταθερή προώθηση του καλώς νοούμενου Επιχειρείν, για μια δυνατή οικονομία, και μια υγιή ευημερούσα άλλη κοινωνία.

Το ΚΕΒΕ ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής στην οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο της Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top