Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς

Με μόνο τρεις ψηφοφόρους, το χωριό Κούρτακα της επαρχίας Πάφου, είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εγγεγραμμένους εκλογείς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Γραφείο Γενικού Εφόρου Εκλογών τη Μεγάλη Δευτέρα σε δελτίο Τύπου.

Συνολικά εφτά κοινότητες στην Κύπρο, μία στην επαρχία Λεμεσού, τέσσερις στην Επαρχία Πάφου και δύο στην Επαρχία Αμμοχώστου, έχουν μέχρι 20 εκλογείς.

Οι τρεις από τις τέσσερις κοινότητες στην Επαρχία Πάφου είναι αυτές με τους λιγότερους ψηφοφόρους, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Τα Κούρτακα έχουν μόλις τρεις εγγεγραμμένους εκλογείς, το Πραστειό εφτά, η Σουσκιού οκτώ, ενώ το Κιδάσι έχει εννιά.

Εννιά εγγεγραμμένους εκλογείς έχει και η κοινότητα Μονάρκα στην Επαρχία Αμμοχώστου, και οι Γούφες, 19.

Τέλος, το Κλωνάρι της επαρχίας Λεμεσού, έχει 18 εγγεγραμμένους εκλογείς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE