Ακρόπολη: Αντιδράσεις για τους τουρίστες που ντύθηκαν με χλαμύδες

Ακρόπολη: Αντιδράσεις για τους τουρίστες που ντύθηκαν με χλαμύδες

Προκλητικότητα και ασέβεια έδειξαν κάποιοι τουρίστες, που αποφάσισαν να ποζάρουν στην Ακρόπολη ως δήθεν μοντέλα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ντυμένοι με χλαμύδες και κρατώντας περικεφαλαίες και ασπίδες, ενώ είχαν βάψει λευκά τα πρόσωπά τους. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες.

Ειδικότερα, η ομάδα των τουριστών πόζαρε με φόντο τον Παρθενώνα, ενώ έκατσαν και στα Προπύλαια, υποδεχόμενοι δήθεν τους τουρίστες.

Οι εικόνες προκάλεσαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τους τουρίστες να έχουν ντυθεί Ηρακλής ή Αμαζόνα, άλλοι ως αρχαιοελληνικά αγάλματα και άλλοι ως θεότητες.

akropoli2

Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών, Έλενα Κουντούρη ανέφερε τα εξής:

1. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ, μετά τις 10 Μαΐου τ.έ

2. Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο.

3. Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας, αν και προσφάτως έχει ουσιαστικά ενισχυθεί, με ΙΔΟΧ προσωπικό.

4. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες.

Το ζήτημα προκάλεσε αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο, με την βουλευτή Χαλκιδικής και τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα να ζητά διευκρινίσεις από την κυβέρνηση.

Αντίδραση υπήρξε και από τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο, που ανέφερε ότι η Ακρόπολη «δεν είναι Λας Βέγκας».

Το ζήτημα σχολίασαν και χρήστες του Twitter.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE