Στις φλόγες το εμβληματικό «κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό - Πέντε νεκροί, δεκάδες τραυματίες - Δείτε βίντεο

Στις φλόγες το εμβληματικό «κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό - Πέντε νεκροί, δεκάδες τραυματίες - Δείτε βίντεο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 32 τραυματίστηκαν ύστερα από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στο εμβληματικό κάστρο της Οδησσού, μέρος της Νομικής Ακαδημίας, το οποίο είναι γνωστό και ως «το Κάστρο του Χάρι Πότερ».

Πόκειται για ένα κτίριο γοτθικού στιλ και τα πλάνα τα οποία το δείχνουν να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, πραγματικά, κόβουν την ανάσα.

Δείτε το βίντεο:

«Εξετάζουμε τον τύπο του πυραύλου. Οι ιατροδικαστές προχώρησαν στην απαραίτητη αξιολόγηση για αυτό τον σκοπό. Όλες οι υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, εργάζονται επί του παρόντος για την εξάλειψη των συνεπειών της πυραυλικής επίθεσης. Ακόμη ένα έγκλημα πολέμου» δήλωσε ο Ντμίτρο Πλεντετσούκ, εκπρόσωπος Νότιων Δυνάμεων Ουκρανίας.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Kiper δήλωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο παιδιά και μια έγκυος γυναίκα.

Ο Kiper δήλωσε ότι οκτώ από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου ενός τετράχρονου παιδιού.

«Οι γιατροί μας προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

Για το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία μέχρι στιγμής αναβλήθηκε δύο φορές.  Στόχος της συνεδρίας είναι η εξέταση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, που κατατέθηκε έπειτα από πρόταση της προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου, και αφορά τη διαγραφή του βουλευτή Νίκου Σύκα.

BEST OF TOTHEMAONLINE