ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών      

Για το πώς θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης τις μέρες του Πάσχα αλλά και για την αύξηση των τιμών στο κρέας και διαφόρων προϊόντων, μίλησε στο ThemaOnline, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης.

«Ορισμένοι χώροι θα κλείσουν εντελώς το Μεγάλο Σάββατο ενώ άλλοι θα λειτουργήσουν μετά τον Καλό Λόγο. Οι χώροι που προσφέρουν φαγητό και θα παραμείνουν ανοιχτοί θα προσφέρουν σούπα μετά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου», είπε συγκεκριμένα.

Όσο αφορά την Κυριακή του Πάσχα, ο κύριος Λεβέντης ανέφερε ότι «δεν είναι η καλύτερη μέρα για την πρωτεύουσα γιατί ο κόσμος θα πάει στην ύπαιθρο και αρκετοί θα φύγουν όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Κάποιοι θα πάνε μονοήμερο κάπου κοντά για να περάσουν το μεσημέρι σε ένα εστιατόριο ενώ αρκετός κόσμος θα επιλέξει να γιορτάσει στο σπίτι του»

«Τη Δευτέρα του Πάσχα αρκετοί χώροι θα παραμείνουν και πάλι κλειστοί αλλά θα λειτουργήσουν τα μουσικοχορευτικά κέντρα με τον ίδιο τρόπο όπως και την Κυριακή, εναπόκειται στον κάθε ένα αν θα ανοίξει ή όχι. Σε κάθε περίπτωση το εξαγγέλλουν στον κόσμο από πριν», εξήγησε.

Τιμές

«Υπάρχει μια ανησυχία στον κόσμο με το θέμα των τιμών γιατί η ακρίβεια δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και σε αυτούς και σε εμάς. Υπάρχει μία αβεβαιότητα για τον τρόπο με τον οποίο θα τιμολογούμε ώστε να μπορούμε να είμαστε ελκυστικοί προς τους επισκέπτες», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Λεβέντης.

«Τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν πέρσι αλλά υπάρχει μια σταθερή δυναμική με τον κόσμο που επιλέγει έστω και πιο οικονομικά να βγει έξω αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους. Ο κόσμος θα είναι πιο προσεχτικός φέτος με το τι καταναλώνει», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν αυτό το διάστημα σε κρέατα και άλλα προϊόντα, o Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ τόνισε ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα τις απορροφήσουν οι επιχειρηματίες εκτός από τους χώρους που θα διαμορφώσουν ειδικά εορταστικά μενού. Εκεί θα διαμορφωθεί μια ανάλογη τιμή»

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις κρατήσεις, αναφέροντας ότι «κρατήσεις υπάρχουν περισσότερο στα ορεινά θέρετρα όπου είναι περιορισμένες και οι θέσεις. Για τους υπόλοιπους χώρους οι πολίτες ξεκίνησαν να κάνουν τη διερεύνηση τους και οι κρατήσεις θα κορυφωθούν την Αγία βδομάδα»

Καταλήγοντας, θέλοντας να δώσει και μία συμβουλή προς τον κόσμο, επισήμανε ότι «ο καθένας οφείλει να πληροφορείται και να γνωρίζει ακριβώς την τιμή που θα κληθεί να πληρώσει. Κάποιοι επιχειρηματίες διαφημίζουν και τα μενού τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρέπει να κάνουμε διερεύνηση ώστε να μην βρισκόμαστε μπροστά από εκπλήξεις»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό κράτος»

Στόχος μου είναι να καταστεί επιτέλους η Κύπρος ένα κανονικό, λειτουργικό κράτος, θέτοντας τις βάσεις για ειρηνική συνύπαρξη και αλληλοκατανόηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, με την ευκαιρία των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top