LIKE ONLINE

Αποφύγετε αυτές τις 3 φράσεις – Σας κάνουν να φαίνεστε ανασφαλείς

Αποφύγετε αυτές τις 3 φράσεις – Σας κάνουν να φαίνεστε ανασφαλείς

Ακόμη και οι πιο μικρές, συνηθισμένες φράσεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο μας αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι.

Σε μια συνέντευξη για δουλειά, για παράδειγμα, μερικές λέξεις μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ του να φαίνεστε σαν ένας σίγουρος και δυναμικός υποψήφιος και κάποιου που δεν νιώθει σιγουριά για τα προσόντα του.

«Είναι σημαντικό να επιλέγετε προσεκτικά τις λέξεις σας και να χρησιμοποιείτε διεκδικητική γλώσσα», λένε οι συγγραφείς και ειδικοί σε θέματα επικοινωνίας Kathy και Ross Petras.

«Το κλειδί είναι να είστε διεκδικητικοί χωρίς να είστε υπερβολικά επιθετικοί», έγραψαν οι Petras για το CNBC Make It. «Η στρατηγική αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν επικοινωνείτε με έναν εργοδότη, έναν συνάδελφο, έναν φίλο ή έναν σύντροφο», προσέθεσαν.

Αυτές οι τρεις φράσεις επιτυγχάνουν τον αντίθετο στόχο, κάνοντάς σας ακούσια να φαίνεστε αδύναμοι και ανασφαλείς, λένε οι ειδικοί:

«Δεν ξέρω»

Το «Δεν ξέρω» είναι μια συνηθισμένη φράση που χρησιμοποιούμε είτε για να κερδίσουμε χρόνο και να σκεφτούμε είτε για να αποφύγουμε συζητήσεις. Ωστόσο, μπορεί επίσης να μας κάνει να φαίνόμαστε αδύναμοι.

«Αντ’ αυτού, πείτε κάτι σαν: “Αυτή είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ερώτηση. Δώστε μου ένα λεπτό να το σκεφτώ”», δήλωσε ο Eric Yaverbaum, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Ericho Communications, στο Make It.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις συνεντεύξεις για δουλειά, όπου μπορεί να σας τύχει μια απροσδόκητη ερώτηση-παγίδα. Είναι ευκολότερο να πείτε “δεν έχω ιδέα”, όταν έρχεστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, παρά να προσπαθήσετε να δώσετε μια λύση», εξήγησε ο Yaverbaum.

«Το να είστε ήρεμοι και σίγουροι για την απάντησή σας, δείχνει στον υπεύθυνο της συνέντευξης ότι είστε ομαδικός παίκτης και ότι έχετε άνεση στην επίλυση προβλημάτων, δεξιότητες που όλοι θέλουν στους υπαλλήλους τους».

«Με συγχωρείτε που ρωτάω, αλλά…»

Το να λέτε “συγγνώμη” μπορεί να φαίνεται ευγενικό, αλλά η υπερβολική χρήση της φράσης -ιδιαίτερα σε καταστάσεις που δεν απαιτούν συγγνώμη- μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο όσων λέτε στη συνέχεια και να κάνει τις μελλοντικές συγγνώμες να έχουν μικρότερη βαρύτητα.

«Όταν χρησιμοποιείτε απολογητικές λέξεις (π.χ. “Συγγνώμη, έχω μια τελευταία ερώτηση” ή “Ίσως φταίω μόνο εγώ, αλλά…”), μπορεί να ακούγεται σαν να υποτιμάτε τον εαυτό σας», σημείωσαν οι Kathy και Ross Petras.

«Ή μπορεί να υποβαθμίσει ένα αίτημα που προσπαθείτε να κάνετε. Ζητήστε απλώς αυτό που θέλετε – “Μπορείτε να μου προωθήσετε αυτό το email;” ή “Μπορείτε να με βοηθήσετε να κάνω καθρέφτη στην οθόνη του φορητού μου υπολογιστή;”. – και κλείστε με ένα “ευχαριστώ”».

«Εγώ απλώς…»

Η συγκεκριμένη φράση μειώνει, επίσης, οτιδήποτε ακολουθεί, λέει ο σύμβουλος επικοινωνίας Danny Rubin.

«“Θέλω απλώς να σας ρωτήσω…”, “Θα πάρει απλώς ένα λεπτό…”, “Απλώς λέω…”. Φανερώνει καθαρή αδυναμία», είπε ο Rubin. «Είναι μια μικρή λέξη με μεγάλες επιπτώσεις. Αν έχετε κάτι σημαντικό να πείτε, τότε πείτε το, χωρίς περιστροφές».

«Αν είστε νευρικοί ή ανασφαλείς κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ή μιας συζήτησης, η αλλαγή μερικών λέξεων δεν θα αλλάξει τον τρόπο που αισθάνεστε. Μπορείτε, όμως, να προετοιμάσετε το μυαλό σας για αυτές τις καταστάσεις κάνοντας ασκήσεις ηρεμίας, όπως διαλογισμό, περπάτημα ή εξάσκηση σε τεχνικές αναπνοής», λέει το στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού Saimon Taylor. «Έτσι θα καταφέρετε να αντιμετωπίσετε το άγχος σας και να προετοιμαστείτε καλύτερα».

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Διαμαρτύρονται σήμερα για την υπόθεση Θανάση - «Ζητούμε… διεκδικούμε… επιμένουμε και απαιτούμε διαφάνεια»

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Ήρθαν για διακοπές στην Κύπρο και έζησαν τον απόλυτο τρόμο - Μπούκαραν στο διαμέρισμα προτάσσοντας πιστόλια και τους ζήτησαν χρήματα

Σύννεφα και βροχές στο «μενού» του καιρού - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλιν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, το απόγευμα παρά την κοινότητα Παραμάλι, απειλώντας κατοικίες και άλλα υποστατικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top