LIKE ONLINE

Η περιοχή με τα μεγαλύτερα λεμόνια που έχεις δει: Φτάνουν ακόμη και το ένα κιλό σε βάρος το κάθε ένα

Η περιοχή με τα μεγαλύτερα λεμόνια που έχεις δει: Φτάνουν ακόμη και το ένα κιλό σε βάρος το κάθε ένα

Η γλυκιά, ιδιαίτερα καθαρή και αρωματική γεύση των λεμονιών του Αμάλφι που καλλιεργούνται κατά μήκος της άγριας ακτής στην περιοχή της Καμπανία της Ιταλίας τα έχει κάνει διάσημα σε όλο τον κόσμο. Αν τα δεις για πρώτη φορά από κοντά, η αλήθεια είναι πως σοκάρεσαι με το μέγεθος τους, καθώς είναι σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερα από τα φυσιολογικά λεμόνια.

Τα μακρά ζεστά καλοκαίρια και οι ήπιοι χειμώνες προσφέρουν στις λεμονιές του Αμάλφι την ευκαιρία να γλυκαθούν από τον ιταλικό ήλιο, αλλά και να παράξουν έναν ιδιαίτερο καρπό. Αποτελούν μια από τις πιο εντυπωσιακές ποικιλίες λεμονιών στον κόσμο και σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες - αν όχι τη μεγαλύτερη- εκεί έξω.

...

Ένα λεμόνι της περιοχής έχει βάρος σίγουρα πάνω από 100 γραμμάρια, ενώ μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το ένα κιλό! Ο καρπός είναι γνωστός και ως «sfusato Amalfitano» και πήρε το όνομά του από την προέλευση της ποικιλίας του, αλλά και από το γεγονός ότι έχει ένα σχεδόν κωνικό σχήμα που δεν διαφέρει και πολύ από την άτρακτο (sfusato στα ιταλικά). Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα καθιστά εύκολη την αναγνώρισή των λεμονιών αυτών από τις άλλες πιο στρογγυλές ποικιλίες που καλλιεργούνται οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Ένα καλό λεμόνι του Αμάλφι μπορεί να φαγωθεί με τον ίδιο τρόπο που θα έτρωγες ένα μήλο ή πορτοκάλι. Κατά μήκος της ιταλικής ακτής το απολαμβάνουν συνήθως κομμένο σε κομμάτια, πασπαλισμένο με αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο δυόσμο. Άλλοι το κάνουν σορμπέ, χρησιμοποιώντας τη λεμονόκουπα σαν μπολ, το βλέπεις ακόμη και ως ποτήρι για κοκτέιλ, ενώ φυσικά αποτελεί και το βασικό συστατικό για το διάσημο λιμοντσέλο, που προσφέρεται μετά το φαγητό.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top