Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο

Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο

Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζεται από τον αμερικανικό στρατό ανοικτά της Γάζας για να επισπευστεί η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον θύλακο μέσω Κύπρου αναμένεται να ανοίξει μέσα σε μερικές ημέρες, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες παρεμποδίζουν τις προετοιμασίες, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια Τζον Κίρμπι.

Εξάλλου, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε ότι δεν βλέπει κάποια ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γάζα, αλλά πρόσθεσε ότι εφαρμόζονται επαρκή μέτρα για την ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού.

«Δεν θα συζητήσω πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών στο βήμα. Αλλά δεν βλέπω αυτή τη στιγμή ενδείξεις ότι υπάρχει ενεργή πρόθεση για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Όστιν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Τούτου λεχθέντος… είναι εμπόλεμη ζώνη και μπορούν να συμβούν μια σειρά από πράγματα, και θα συμβούν μια σειρά από πράγματα» είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με μικρό αποτύπωμα - Ενισχυμένο το ΔΗΚΟ - Δυσαρέσκεια στην ΕΔΕΚ και λεπτές ισορροπίες για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ανασχηματισμός με μικρό αποτύπωμα - Ενισχυμένο το ΔΗΚΟ - Δυσαρέσκεια στην ΕΔΕΚ και λεπτές ισορροπίες για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, παρά τις πολυήμερες συζητήσεις, τα σενάρια και τις πληροφορίες που τον συνόδευαν, κινήθηκε τελικά σε πιο περιορισμένη κλίμακα από αυτή που αρκετοί ανέμεναν.

BEST OF TOTHEMAONLINE