Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πήραν πασχαλινό επίδομα - Τι λέει η ΕΚΥΣΥ

Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πήραν πασχαλινό επίδομα - Τι λέει η ΕΚΥΣΥ

Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύ περισσότεροι από τους μισούς, δεν πήραν ούτε και φέτος πασχαλινό επίδομα, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), Κώστας Σκαρπάρης.

«Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, συνεχίζοντας στα ίδια βήματα της προηγούμενης Κυβέρνησης Αναστασιάδη, άφησε τα οικονομικά κριτήρια τα ίδια όπως και πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα δικαιούχοι του πασχαλινού επιδόματος να είναι μόνο 13.500 άτομα. Δηλαδή 3.000 περίπου λιγότεροι από πέρσι», ανέφερε.

Σημείωσε ότι η ΕΚΥΣΥ λαμβάνει κλήσεις από διαμαρτυρόμενους χαμηλοσυνταξιούχους «οι οποίοι πέρσι πήραν το πασχαλινό επίδομα ενώ φέτος δεν το δικαιούνται».

Ανέφερε ακόμη, ότι ενώ περίμεναν να λάβουν τα €100 που ανακοινώθηκαν από τις 28 Μαρτίου ως μέτρο στήριξης για την ακρίβεια, «τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν στο νοικοκυριό συνταξιούχων δύο ατόμων, κάτι που δεν λέχθηκε αρχικά».

ΠΗΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

ΑΛΜΑ: Συναντήσεις με όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Βουλής- Σκέψεις για πρόσωπο κοινής αποδοχής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του κινήματος ΑΛΜΑ, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE