Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε 3 ταυτόχρονες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε 3 ταυτόχρονες επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Δεκαπέντε φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα (3/5) στη Συρία, σε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στη συριακή έρημο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα μέλη του ΙΚ αιφνιδίασαν τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και ομάδες που συνεργάζονται μαζί τους, στα ανατολικά της επαρχίας Χομς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν κάνει καμία αναφορά σε επιθέσεις μέχρι στιγμής.

Μολονότι η οργάνωση ηττήθηκε το 2019 στη Συρία, μέλη του ΙΚ έχουν καταφύγει στην έρημο και από εκεί εξαπολύουν φονικές επιθέσεις, με στόχο κυρίως τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και τους Κούρδους συμμάχους της Ουάσινγκτον. Στην προηγούμενη επίθεσή τους, στις 19 Απριλίου, σκοτώθηκαν 28 Σύροι στρατιώτες στην επαρχία Χομς. Τα περισσότερα από τα θύματα ανήκαν στην Ταξιαρχία Αλ Κοντς, που περιλαμβάνει και Παλαιστίνιους μαχητές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Γύρω στις 9 χθες το βράδυ, ένας 38χρονος, δύο 46χρονοι και ένας 43χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ βρίσκονταν σε δρόμο της Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE