ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο εργοστάσιο στο Δάλι: Φωνάζουν οι κάτοικοι – «Πριν λάβει τις απαραίτητες άδειες απέκτησε ήδη εξοπλισμό εκατ. Ευρώ»

Νέο εργοστάσιο στο Δάλι: Φωνάζουν οι κάτοικοι – «Πριν λάβει τις απαραίτητες  άδειες απέκτησε ήδη εξοπλισμό εκατ. Ευρώ»

Οι Πολίτες Ιδαλίου-Λατσιών σε ανακοίνωσή τους καλούν το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, την Επίτροπο Περιβάλλοντος να μην επιτρέψουν τη λειτουργία ακόμη μιας ρυπογόνου βιομηχανίας στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν, παρακολουθούν με έντονο προβληματισμό "τις εξελίξεις για την προσπάθεια ενός νέου εργοστασίου στην βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου να αλλάξει τη χρήση με μια περιβαλλοντική μελέτη που κατέθεσε γεμάτη ανακρίβειες". To εργοστάσιο, προσθέτουν," αφού εξασφάλισε άδεια από το Τμήμα Περιβάλλοντος για εργασίες που αφορούν την επεξεργασία πλαστικού, εκ νέου αιτήθηκε για μεταποίηση αλουμινίου και πριν λάβει τις απαραίτητες άδειες έχει ήδη αποκτήσει εξοπλισμό εκατομμυρίων ευρώ.  Η προσπάθεια για αλλαγή χρήσης αφού πρώτα εγκαταστάθηκαν τα μηχανήματα για επεξεργασία αλουμινίου χωρίς δημόσια διαβούλευση και χωρίς περιβαλλοντική μελέτη μας δημιούργησε μεγάλες υποψίες και δυσπιστία ως προς τις προθέσεις του".

"Μετά την ανάλυση της περιβαλλοντικής μελέτης που τελικά αναγκάστηκε να προχωρήσει, εντοπίσαμε κενά και ανακρίβειες σε διάφορα σημεία. Αυτά τα σημεία έγκεινται στα απόβλητα του εργοστασίου και στα μέτρα που θα ληφθούν για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Τονίζουμε, ότι συχνά ξεσπούν πυρκαγιές στην περιοχή και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάηκαν διάφορα υλικά και τις αναθυμιάσεις υπέστησαν οι κάτοικοι της περιοχής" προστίθεται.

Η κατάσταση στην περιοχή, αναφέρουν, είναι ήδη βεβαρυμμένη τόσο από πλευράς ρύπανσης όσο και όχλησης στο περιβάλλον με σοβαρές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων Ιδαλίου και Λατσιών και οποιαδήποτε επιπρόσθετη επιβάρυνση θα προκαλέσει η δραστηριότητα του εργοστασίου θα επιφέρει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες.

Αναφέρουν ότι η διαδικασία διαβούλευσης για την αλλαγή χρήσης του εργοστασίου είναι ανοικτή μέχρι τις 10 Μαΐου και καλούν το κοινό να υποβάλει την ένστασή του για τη λειτουργία του εργοστασίου στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://eia.moa.gov.cy/public/eiaview.html?no=3659

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης τουΔημοσκόπηση Alpha: «Μάχη» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, έκπληξη ο Φειδίας, καταρρέει το ΔΗΚΟ

Δημοσκόπηση Alpha: «Μάχη» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, έκπληξη ο Φειδίας, καταρρέει το ΔΗΚΟ

Μεγάλη δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρεία RAI για λογαριασμό του Alpha ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top