Σφοδροί άνεμοι σε όλη την Κύπρο - Έκκληση Πυροσβεστικής για ξυλεία λαμπρατζιάς – «Κίνδυνος για υποστατικά και ανθρώπινες ζωές»

Σφοδροί άνεμοι σε όλη την Κύπρο - Έκκληση Πυροσβεστικής για ξυλεία λαμπρατζιάς – «Κίνδυνος για υποστατικά και ανθρώπινες ζωές»

Η Πυροσβεστική Υπηρέσια κατόπιν επιθεωρήσεων σε διάφορους χώρους μετά από παράκληση τοπικών αρχών και Αστυνομίας, παρακαλεί το κοινό και όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες να λάβουν σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, εισηγείται απομάκρυνση σωρών ξυλείας και άχρηστων υλικών τα οποία συσσωρεύτηκαν σε διάφορες περιοχές παγκύπρια με πρόσχημα το κάψιμο για το "έθιμο" της λαμπρατζιάς.

Ο κίνδυνος ένεκα των σφοδρών ανέμων που αναπτύσσονται σε όλη την Κύπρο είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

«Η θερμική ακτινοβολία θα μεταφέρεται οριζόντια και όχι κάθετα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με σοβαρό το ενδεχόμενο να επηρεαστούν υποστατικά, υποδομές και ανθρώπινες ζωές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE