ΔΙΕΘΝΗ

Ένας χρόνος από τη στέψη του Καρόλου - Καμία επίσημη εκδήλωση

Ένας χρόνος από τη στέψη του Καρόλου - Καμία επίσημη εκδήλωση

Ένας χρόνος από τη στέψη του βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Καρόλου συμπληρώνεται σήμερα, χωρίς όμως να έχει προγραμματιστεί κάποια επίσημη εκδήλωση.

Στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο X σημειώνεται η επέτειος της μεγαλοπρεπούς τελετής στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και αναφέρεται πως μαζί με την τελετή το Σαββατοκύριακο της Στέψης υπήρξαν μια πομπή με άμαξες στο κεντρικό Λονδίνο, μια υπερπτήση αεροσκαφών, ένας Βασιλικός Χαιρετισμός από 4.000 στρατιώτες στους κήπους του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, μία συναυλία για τη Στέψη στο Κάστρο του Ουίνδσορ και μια πρωτοβουλία εθελοντισμού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, καλούνται οι χρήστες να μοιραστούν την αγαπημένη τους ανάμνηση από εκείνο το εορταστικό Σαββατοκύριακο.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από ένα μοντάζ με βίντεο που υπενθυμίζουν με χρονολογική σειρά όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες του Μαΐου του 2023.

Ο 75χρονος μονάρχης θα περάσει ιδιωτικά την ημέρα με τη βασίλισσα Καμίλα, μετά την εβδομάδα που σηματοδότησε την επιστροφή του στις επίσημες δημόσιες υποχρεώσεις του. Απουσίαζε επί τρίμηνο, μετά τη διάγνωση καρκίνου που σόκαρε τους Βρετανούς.

Την Τρίτη ο Κάρολος επισκέφθηκε με τη σύζυγό του κέντρο αντικαρκινικής θεραπείας στο κεντρικό Λονδίνο, ενώ μέσα στην εβδομάδα παρέστη επίσης στη Βασιλική Ιππική Επίδειξη του Ουίνδσορ. Την Κυριακή εκκλησιάστηκε σε ναό κοντά στην κατοικία του στο Χάιγκροουβ του Γκλόστερσιρ, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο.

Την Τετάρτη ο βασιλιά Κάρολος αναμένεται να παραστεί στο πρώτο πάρτι που θα διεξαχθεί φέτος στους κήπους του Παλατιού του Μπάκιγχαμ. Το πάρτι, με προσκεκλημένους πολίτες από διάφορους τομείς του δημοσίου βίου, συμπίπτει χρονικά με την εκδήλωση στο Λονδίνο για τα δέκα χρόνια από τους πρώτους Αγώνες Invictus, στην οποία θα βρίσκεται ο ιδρυτής τους πρίγκιπας Χάρι.

Ακόμα είναι άγνωστο αν γιος και πατέρας θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά το ταξίδι-αστραπή του δούκα του Σάσεξ από την Καλιφόρνια στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ο Κάρολος γνωστοποίησε τη διάγνωση καρκίνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top