ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λοϊζίδης: Καταδικάζει τα επεισόδια του Μ. Σαββάτου στη Λεμεσό - «Οι θάνατοι είναι από τύχη που αποφευχθήκαν»

Λοϊζίδης: Καταδικάζει τα επεισόδια του Μ. Σαββάτου στη Λεμεσό - «Οι θάνατοι είναι από τύχη που αποφευχθήκαν»

Τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (4/5) στη Λεμεσό, όπου ομάδα νεαρών έκαψε περιπολικό και επιτέθηκε σε αστυνομικούς, καταδικάζει ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι οι θάνατοι και οι πολύ σοβαροί τραυματισμοί είναι από τύχη που αποφευχθήκαν ενώ την ίδια στιγμή σχολίασε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, με την οποία η Δύναμη καταδίκασε τα επεισόδια.

«Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας δεν διάβασα για στήριξη των συναδέλφων. Έβγαλε μια ανακοίνωση που έκανε περιγραφή, δεν στήριξε τους συνάδελφους αστυνομικούς. Ήταν απόπειρες φόνου εναντίων αστυνομικων και θέλουμε να μας ξεκαθαρίσει κάποιος ποια είναι ανάλογη βία απέναντι σε μολότοφ, πιστόλια με φωτοβολίδες και ναυτικές φωτοβολίδες», επεσήμανε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λοϊζίδης υπενθύμισε το μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις σε εξοπλισμό αλλά και σε προσωπικό.

«Έχουμε έλλειψη στήριξης και υποστήριξης τόσο σε ηθικό όσο και σε εξοπλισμό. Όσο αφορά τον εξοπλισμό, δεν υπάρχει προσωπικός ή ομαδικός σύγχρονος εξοπλισμός ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει προσωπικό για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην πρώτη γραμμή, κάτι που φαίνεται τόσο από τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής που είναι φορτωμένοι με ποινικές και πειθαρχικές διώξεις όσο και από την Αστυνομία που βρίσκεται σε οργασμό με τα καθημερινά περιστατικά όπως φόνους, οργανωμένο έγκλημα, παραβατικότητα, εκδηλώσεις παγκύπρια και επεισόδια», επεσήμανε.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Λοϊζίδης, δεν έγινε ότι έπρεπε για να στηριχτεί η πρώτη γραμμή, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην έχουν ξεκάθαρες διαταγές και να είναι δεμένα τα χέρια τους.

«Πρέπει να συμπτυχθούν βήματα και κάποια τμήματα να αναλαμβάνουν και άλλα καθήκοντα. Η Αστυνομία δεν μπορεί να αντικαταστήσει θεσμούς, ούτε της παιδείας ούτε της εκκλησίας ούτε της οικογένειας. Η Αστυνομία είναι για αποκατάσταση της τάξης άρα και η ψήφιση κάποιων νομοθεσιών ή ακόμα και η ενίσχυση, θα βοηθήσουν πάρα πολύ το έργο της Αστυνομίας», σημείωσε.

Ο κ. Λοϊζίδης έδωσε παράδειγμα την νομοθεσία της λαμπρατζιάς, με αφορμή την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτός ο νόμος και οποιοσδήποτε νόμος επηρεάζει ψήφους δεν πρόκειται ποτέ να ψηφιστεί».

«Η εκτίμηση μας, σύμφωνα με τα γεγονότα που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες μέχρι σήμερα, τα τελευταία 3 χρόνια θα έπρεπε να έχουν 5-6 νεκρούς, καθαρά από θέμα τύχης το αποφύγαμε», είπε καταληκτικά.

Το χρονικό των επεισοδίων

Υπενθυμίζεται ότι, το Μεγάλο Σάββατο (4/5) η Αστυνομία δέχτηκε πληροφορίες πως ομάδα νεαρών ατόμων έριχναν βόμβες μολότοφ και κροτίδες σε διερχόμενα οχήματα στην περιοχή του Ύψωνα.

Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Δύναμης, τα οποία δέχθηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και πέτρες.

Την ίδια στιγμή, έβαλαν φωτιά σε περιπολικό της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε για 21χρονο από τη Λεμεσό, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top