Αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες η προβλήτα για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοία στη Γάζα.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες η προβλήτα για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοία στη Γάζα.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες η κατασκευή της πλωτής προβλήτας, ανέφεραν πηγές στο ΚΥΠΕ, σχετικά με τις εργασίες από τις ΗΠΑ για την πλωτή μονάδα για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοία στη Γάζα.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι προχωρά κανονικά η κατασκευή της πλωτής προβλήτας, και ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η πλωτή προβλήτα κατασκευάζεται από τους Αμερικάνους, με στόχο να υποβοηθούνται οι εκφορτώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας από πλοία που καταφθάνουν στη Γάζα μέσω Κύπρου.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ, η προσωρινή προβλήτα στη Γάζα θα επιτρέπει την παράδοση μεγάλων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας από πλοία στην ακτή με φορτηγό, με οχήματα να κινούνται απευθείας από τα πλοία και κατά μήκος της προσωρινής προβλήτας σε σταθμό διαλογής στην ξηρά.

Σημειώνει ακόμη ότι, ο θαλάσσιος διάδρομος μεταξύ Κύπρου και Γάζας διευκολύνει τις παραδόσεις διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Αυτόνομη Ένωση ανοιχτή προς τον κόσμο η Κυπριακή Προεδρία» - Αποκαλύφθηκε το επίσημο λογότυπό της

ΠτΔ: «Αυτόνομη Ένωση ανοιχτή προς τον κόσμο η Κυπριακή Προεδρία» - Αποκαλύφθηκε το επίσημο λογότυπό της

Η Κυπριακή Προεδρία θα εργαστεί για μια «Αυτόνομη Ένωση Ανοιχτή προς τον Κόσμο» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος και των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων.

BEST OF TOTHEMAONLINE