«Μνημόνιο συνεργασίας» για την κατασκευή αποθηκών ψύξης εσπεριδοειδών στη Μόρφου

«Μνημόνιο συνεργασίας» για την κατασκευή αποθηκών ψύξης εσπεριδοειδών στη Μόρφου

Ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ υπέγραψαν στην Άγκυρα «μνημόνιο συνεργασίας για τα εσπεριδοειδή».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι «οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της τδβκ βασίζονται στην αμοιβαία αγάπη, το σεβασμό, την αδελφοσύνη, την εμπιστοσύνη και τις ιστορικές ρίζες».

Αναφερόμενος στο «μνημόνιο», ο κ. Ουστέλ ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσουν το «έργο για την ανάπτυξη προηγμένης ικανότητας επεξεργασίας φρούτων και κατεψυγμένης-ψυχρής αποθήκευσης στον τομέα των εσπεριδοειδών της τδβκ».

Ο κ. Ουστέλ πρόσθεσε ότι έτσι θα λάβουν μέτρα κατά των πιθανών μελλοντικών προβλημάτων στα εσπεριδοειδή και τη γεωργία. Αναφερόμενος στο έργο, ο Ουστέλ είπε ότι θα υλοποιηθεί η κατασκευή ψυκτικών αποθηκών χωρητικότητας 15 χιλιάδων τόνων σε πρώτη φάση και συνολικής χωρητικότητας 40 χιλιάδων τόνων σε τέσσερα χρόνια.

Πρόσθεσε ότι αυξάνεται και η δυναμικότητα συμπίεσης της Cypruvex, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα αυξηθεί η ικανότητα έκθλιψης εσπεριδοειδών από 350 τόνους σε 1000 τόνους ημερησίως.

Το έργο αυτό, το οποίο θα επιτρέψει την αποθήκευση και άλλων γεωργικών προϊόντων, όπως φράουλες, μπανάνες, σταφύλια, τροπικά φρούτα, καθώς και εσπεριδοειδή, θα επιτρέψει τη διεξαγωγή αναλύσεων υπολειμμάτων των προϊόντων με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. Παράλληλα, στο έργο θα υπάρχει εργαστήριο για την αύξηση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των προϊόντων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν: «Η τιμωρία συνεχίζεται» - Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Live: Πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν: «Η τιμωρία συνεχίζεται» - Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Το Ιράν ένα βήμα πριν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός για το διεθνές εμπόριο. Προειδοποίηση στις ΗΠΑ για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής» μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE