Κριτική Ερτουγρούλογλου για αμερικανικό νομοσχέδιο για άρση του εμπάργκο όπλων

Κριτική Ερτουγρούλογλου για αμερικανικό νομοσχέδιο για άρση του εμπάργκο όπλων

Ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου επέκρινε την κατάθεση νομοσχεδίου στο αμερικανικό Κογκρέσο με σκοπό την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίπρις» γράφει ότι ο Τ/κ πολιτικός είπε ότι «δεν νομίζω ότι η υποβολή του σχεδίου νόμου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει άλλο σκοπό από την κλιμάκωση της έντασης στο νησί και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Ερτουγρούλογλου ισχυρίστηκε επίσης ότι η πλήρης άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ το 2022 μπορεί «να κλονίσει τις ευαίσθητες ισορροπίες στο νησί και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία είναι αρκετά τεταμένη το τελευταίο διάστημα».

Σημειώνεται ότι σε άλλη τοποθέτηση του, ο «υπεξ» επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του τόσο για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ όσο και για το Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Τέσσερις ημέρες πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, οι πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρέθηκαν στο μεγάλο debate του Alpha Κύπρου, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με εντάσεις, σπόντες και πολιτικά μηνύματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συζήτηση κινήθηκε από την οικονομία και το Κυπριακό μέχρι τις πιθανές συνεργασίες και την επόμενη Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE