Ισραηλινός στρατός: Το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ προς τη Γάζα που μόλις άνοιξε, έγινε στόχος ρουκετών

Ισραηλινός στρατός: Το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ προς τη Γάζα που μόλις άνοιξε, έγινε στόχος ρουκετών

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το Κερέμ Σαλόμ, το κύριο σημείο διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας που μόλις ξανάνοιξε, έγινε σήμερα (8/5) στόχος ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους, τραυματίζοντας ελαφρά έναν Ισραηλινό στρατιώτη.

Ο στρατός κατηγόρησε τη Χαμάς ότι βρίσκεται πίσω από την εκτόξευση ρουκετών οι οποίες υπονομεύουν τη “λειτουργία του σημείου διέλευσης” το οποίο το Ισραήλ άνοιξε ξανά.

Το Κερέμ Σαλόμ είχε κλείσει τρεις ημέρες έπειτα από προηγούμενες επιθέσεις με ρουκέτες κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν σχεδόν δέκα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν: «Έτοιμος για συμφωνία στα 6 από τα 7 σημεία» – Πού υπάρχει ακόμη διαφωνία

Έρχιουρμαν: «Έτοιμος για συμφωνία στα 6 από τα 7 σημεία» – Πού υπάρχει ακόμη διαφωνία

Ετοιμος για συμφωνία στα έξι από τα επτά σημεία στα οποία κατά τον ίδιο αναμένει πρόοδο ο ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμαν.