Έπεσε θύμα απάτης 72χρονη - Έριξε τσάντα με λεφτά από το μπαλκόνι για να σώσει τον γιο της

Έπεσε θύμα απάτης 72χρονη - Έριξε τσάντα με λεφτά από το μπαλκόνι για να σώσει τον γιο της

Θύμα της τηλεφωνικής απάτης όπου επιτήδειοι παριστάνουν γιατρούς, έπεσε χθες το απόγευμα 72χρονη, στη Λευκωσία, με τους επιτήδειους να καταφέρνουν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό, ύψους €52.000.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και διερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία η 72χρονη, γύρω στις 2μ.μ. χθες, δέχθηκε τηλεφώνημα, στη σταθερή γραμμή της οικίας της, από άγνωστό της άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως χειρούργος ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο ύποπτος φέρεται να της ζήτησε το χρηματικό ποσό των €57.000 για χειρουργική επέμβαση, στην οποία χρειαζόταν να υποβληθεί ο γιός της, ο οποίος δήθεν τραυματίστηκε σε ατύχημα, ενώ παράλληλα στο τηλέφωνο ακουγόταν και δεύτερο πρόσωπο που έκλαιγε και της έλεγε ότι είναι ο γιός της και ότι είχε ατύχημα.

Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας, μετέβη στο σπίτι της 72χρονης, όπου του έριξε από το μπαλκόνι, τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των €52.000.

Με αφορμή και αυτή την υπόθεση, η Αστυνομία συστήνει για ακόμα μια φορά ιδιαίτερη προσοχή, στο κοινό, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή χρηματικών ποσών. Απευθύνει επίσης έκκληση στο κοινό όπως, σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφωνήματα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλή τραγωδία στη Γερμασόγεια: Ολονύχτιες έρευνες μέσα στα συντρίμμια - Δεν εντοπίστηκε άλλο παγιδευμένο άτομο

Διπλή τραγωδία στη Γερμασόγεια: Ολονύχτιες έρευνες μέσα στα συντρίμμια - Δεν εντοπίστηκε άλλο παγιδευμένο άτομο

Συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες των ομάδων διάσωσης, αναζητώντας εγκλωβισμένους στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων.

BEST OF TOTHEMAONLINE