Nέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους $400 εκατ. για την Ουκρανία θα εγκρίνουν οι ΗΠΑ

Nέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους $400 εκατ. για την Ουκρανία θα εγκρίνουν οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, καθώς επιστρέφουν σε έναν κανονικό ρυθμό προμήθειας όπλων στην χώρα αυτή μετά την ψήφιση του νόμου για την παροχή βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Το πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία περιλαμβάνει πυροβολικό, πυρομαχικά για τα αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS, αντιαρματικά όπλα, τεθωρακισμένα οχήματα και φορητά οπλικά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.