ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ακιντζί επικρίνει Τατάρ για το Κυπριακό

Ο Ακιντζί επικρίνει Τατάρ για το Κυπριακό

Ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο facebook μια φωτογραφία του χάρτη της Κύπρου και επέκρινε τον νυν Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Για πολλά χρόνια, αναφέρει, ο πρώην Τ/κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είχε ακολουθήσει μια πολιτική "να μην διαπραγματευόμαστε μέχρι να αναγνωριστεί η κυριαρχία μας", προσθέτοντας ότι "ζητήθηκε από τον Κληρίδη και τον ΟΗΕ να αναγνωρίσουν επίσημα την τδβκ" - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - "με την οποία ακόμη και η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορούσε να παίξει αγώνα".

"Τα χρόνια των μη διαπραγματεύσεων κατάφεραν μόνο ένα πράγμα: Η Κυπριακή Δημοκρατία υπό ελληνοκυπριακή κυριαρχία έγινε μέλος της ΕΕ από μόνη της και για λογαριασμό ολόκληρου του νησιού όσον αφορά το διεθνές δίκαιο. Τα τελευταία 3 χρόνια, 40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια. Η συνέχιση αυτού, εξυπηρετεί μόνο ένα πράγμα: την επαρχιοποίηση», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top