Ο Ακιντζί επικρίνει Τατάρ για το Κυπριακό

Ο Ακιντζί επικρίνει Τατάρ για το Κυπριακό

Ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο facebook μια φωτογραφία του χάρτη της Κύπρου και επέκρινε τον νυν Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Για πολλά χρόνια, αναφέρει, ο πρώην Τ/κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είχε ακολουθήσει μια πολιτική "να μην διαπραγματευόμαστε μέχρι να αναγνωριστεί η κυριαρχία μας", προσθέτοντας ότι "ζητήθηκε από τον Κληρίδη και τον ΟΗΕ να αναγνωρίσουν επίσημα την τδβκ" - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - "με την οποία ακόμη και η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν μπορούσε να παίξει αγώνα".

"Τα χρόνια των μη διαπραγματεύσεων κατάφεραν μόνο ένα πράγμα: Η Κυπριακή Δημοκρατία υπό ελληνοκυπριακή κυριαρχία έγινε μέλος της ΕΕ από μόνη της και για λογαριασμό ολόκληρου του νησιού όσον αφορά το διεθνές δίκαιο. Τα τελευταία 3 χρόνια, 40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια. Η συνέχιση αυτού, εξυπηρετεί μόνο ένα πράγμα: την επαρχιοποίηση», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας» με ορίζοντα το τέλος της θητείας Γκουτέρες – «Δεν αρκεί πλέον η συζήτηση, θέλουμε αποτέλεσμα»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας» με ορίζοντα το τέλος της θητείας Γκουτέρες – «Δεν αρκεί πλέον η συζήτηση, θέλουμε αποτέλεσμα»

Στις προσπάθειες και την πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE