Νέο σκάνδαλο «ακουμπά» την πρόεδρο του Περού - Συνελήφθη ο αδελφός της για διαφθορά

Νέο σκάνδαλο «ακουμπά» την πρόεδρο του Περού - Συνελήφθη ο αδελφός της για διαφθορά

Η αστυνομία του Περού συνέλαβε την Παρασκευή τον αδελφό της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε δίκτυο διαφθοράς που διόριζε υψηλόβαθμους αξιωματούχους έναντι ανταλλαγμάτων, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Η έρευνα αποκαλύφθηκε ενώ η πρόεδρος, η δημοτικότητα της οποίας κυμαίνεται μόλις στο 10% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο, το αποκαλούμενο Rolexgate, καθώς καταγγέλθηκε ότι έχει στην κατοχή της πολλά πολυτελή ρολόγια και κατηγορείται για «παράνομο πλουτισμό».

Η ίδια υποστηρίζει ότι τα ρολόγια τα είχε δανειστεί.

Ο Νικάνορ Μπολουάρτε Σεγκάρα, 64 ετών, ο μεγαλύτερος αδελφός της προέδρου, συνελήφθη στο διαμέρισμά του στη Λίμα. Το υπουργείο Εσωτερικών πιστεύει ότι ήταν ο επικεφαλής δικτύου που διόριζε νομάρχες και αναπληρωτές με αντάλλαγμα «οικονομικά δώρα». Οι αξιωματούχοι αυτοί εκπροσωπούν την κυβέρνηση στις διάφορες επαρχίες της χώρας. Διορίζονται απευθείας από την προεδρία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο συλληφθείς φέρεται ότι επωφελήθηκε από τις εξουσίες που του είχε παραχωρήσει η αδελφή του για να πουλήσει αξιώματα. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η οργάνωση «ανέπτυξε την εγκληματική δράση της αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων από την κυρία Μπολουάρτε», στις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Ένας νομικός σύμβουλος της προεδρίας και άλλα έξι άτομα συνελήφθησαν επίσης στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας και κατά τις οποίες έγιναν «εξονυχιστικές έρευνες σε 26 κατοικίες».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE