ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών

Νέο Νομικό Πλαίσιο Ελέγχου Εγκαταστάσεων Υγρών Πετρελαιοειδών

Εκσυγχρονίζεται ο τομέας της ασφάλειας των αποθηκεύσεων και εγκαταστάσεων υγρών πετρελαιοειδών με νέο νομικό πλαίσιο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σήμερα δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας τροποποιητική νομοθεσία που αφορά τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών πετρελαιοειδών.

«Το νέο νομικό πλαίσιο, το οποίο βασίζεται στη διεθνή πρακτική που δόκιμα εφαρμόζουν χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και σε διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές, εκσυγχρονίζει τον τομέα της ασφάλειας των αποθηκεύσεων και εγκαταστάσεων υγρών πετρελαιοειδών», σημειώνει το Υπουργείο.

Όπως αναφέρει, οι νέοι «περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Εγκαταστάσεις Υγρών Πετρελαιοειδών) Κανονισμοί του 2024» θέτουν υποχρεώσεις στους διαχειριστές των εγκαταστάσεων υγρών πετρελαιοειδών για τον ασφαλή σχεδιασμό, κατασκευή, εγκατάσταση, συντήρηση και επιδιόρθωση των εγκαταστάσεων υγρών πετρελαιοειδών, την ασφαλή χωροθέτηση των εγκαταστάσεων, την ασφαλή διεξαγωγή διεργασιών στις εγκαταστάσεις, τον περιοδικό έλεγχο των εγκαταστάσεων, τη διατήρηση Τεχνικού Φακέλου (δηλαδή αρχείων, πιστοποιητικών, εκθέσεων, εγχειριδίων κ.λπ.), την κατάρτιση Εγγράφου Προστασίας από Εκρήξεις και την κατάρτιση σχεδίων εκτάκτου ανάγκης. Οι υποχρεώσεις αυτές καθορίζονται ανάλογα με την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων.

«Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους εν λόγω Κανονισμούς οι διαχειριστές υποβάλουν στην αρμόδια Αρχή (Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας), γνωστοποίηση των εγκαταστάσεων υγρών πετρελαιοειδών η οποία συνοδεύεται με σχετική Βεβαίωση Καταλληλότητας για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων που εκδίδεται από προσοντούχα πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέες συλλήψεις για παράνομη μετανάστευση - 28χρονος κλώτσησε αστυνομικό και τον δάγκωσε στο χέρι

Στο νοσοκομείο δυο νεαροί - Τους κατήγγειλε 43χρονος για εισβολή στο σπίτι του και κατέληξε ο ίδιος με χειροπέδες

Νέο «θρίλερ» στον αέρα: Περιστατικό αναταράξεων σε πτήση της Qatar Airways - Τουλάχιστον 12 τραυματίες

Πρόλαβαν τα χειρότερα: Περιορίστηκε η πυρκαγιά στην Μουτταγιάκα - Συνεχίζουν με τελικές κατασβέσεις και οριοθέτηση

Bίντεο: Τρομακτικό ατύχημα και προσωρινή διακοπή στον πρώτο γύρο στο Γκραν Πρι του ΜονακόΜήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top