Θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα για μεταναστευτικό βλέπει ο ΥΠΕΣ

Θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα για μεταναστευτικό βλέπει ο ΥΠΕΣ

Θετικά αποτελέσματα έχουν επιφέρει τα μέτρα για το μεταναστευτικό, ανέφερε τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, υποδεικνύοντας ωστόσο «εξωγενείς παράγοντες» που επηρεάζουν το ζήτημα. 

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη περιφερειακής σύσκεψης με Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου, στο κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης ο κ. Ιωάννου ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα και ανέφερε πως «με το μεταναστευτικό τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα μέτρα έχουν αποτελέσματα, αλλά επειδή εξαρτόμαστε και από εξωγενείς παράγοντες, αναμένουμε τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να δούμε τι θα γίνει».

Επεσήμανε ωστόσο πως μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Βλέπουμε, συνέχισε «μια μείωση, σημαντική, στις αφίξεις. Όσον αφορά τις επιστροφές συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και τον προηγούμενο μήνα έχουν επιστρέψει πέραν των 1000 ατόμων πίσω στις χώρες τους. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό τις επιστροφές και αξιολογούμε συνεχώς τα μέτρα».

Επιπρόσθετα ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως περιμένουν ενημέρωση όσον αφορά το θέμα με τον Λίβανο «άρα τα πάντα αξιολογούνται».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Λιμουζίνα Προεδρικού: Τι πραγματικά ισχύει με τις €595.000-Ερωτήματα για διαρροή «εμπιστευτικού» εγγράφου

Μια διαφορετική εικόνα από αυτή που δημιουργήθηκε γύρω από το ποσό των €595.000 για το νέο θωρακισμένο όχημα της Προεδρίας μεταφέρουν έγκυρες πηγές, οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι ούτε αγορά στη συγκεκριμένη τιμή έχει αποφασιστεί, ούτε πρόκειται να προστεθεί ακόμη μία λιμουζίνα στον υφιστάμενο στόλο.