ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Λάρνακας στην οποία ζητά ενημέρωση προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας η Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας συνεδρίασε την Παρασκευή, 10/05/2024 στις 3.00 μ.μ., στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

Μετά από τις οδηγίες που πήρε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από την Γενική Εισαγγελία και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους και γεγονότα, η Επιτροπή αποφάσισε όπως καλέσει τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μέσω της υφιστάμενης διαδικασίας με τους νυν ή και άλλους επενδυτές. Επίσης, όπως το συντομότερο ο Υπουργός, εκ νέου, ενημερώσει την Επιτροπή για την τελική κατάληξη, καθώς και για όλες τις πιθανές ενναλακτικές λύσεις για το πώς προχωρεί το έργο. Η Επιτροπή Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες με απώτερο σκοπό την καθοριστική επίλυση των προβλημάτων.

Τα Μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας εξέφρασαν την απογοήτευση και λύπη τους ως προς το ότι, ενώ η οικοδομική άδεια για την Α’ Φάση του έργου είναι έτοιμη από τις 26/4/2024, μια άδεια που για να εκδοθεί έγκαιρα χρειαζόταν πάρα πολλή δουλειά και μεγάλο κόστος εκ μέρους του Δήμου και των άλλων Αρχών, εν τούτοις, η εταιρεία Kition Ocean Holdings και η μεγαλομέτοχος αυτής, η Around Town δεν έχουν παρουσιαστεί να τις παραλάβουν και ούτε έχουν ενημερώσει μέχρι στιγμής τον Δήμο για τις προθέσεις τους.

Το γεγονός αυτό δηλώνει ότι δεν εκτιμήθηκαν οι  κόποι  αλλά και όλες οι κοπιαστικές προσπάθειες του Δήμου και των Αρχών της πόλης της Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top