ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Γεωργίας: Στόχος η αύξηση του πρωτογενούς τομέα

Υπ. Γεωργίας: Στόχος η αύξηση του πρωτογενούς τομέα

Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είναι να μεγαλώσει και να αυξηθεί ο πρωτογενής τομέας τόσο στο ακαθάριστο εγχώριο προϊον αλλά και να μεγαλώσει η παραγωγή και να δουν ακόμη περισσότερους νέους και νέες να εισέρχονται στο επάγγελμα, δήλωσε η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου κατά την επίσκεψη της στην Γεωργική Έπαυλη της Αχέλειας στο πλαίσιο περιοδείας της στην επαρχία Πάφου την Τρίτη.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κ. Παναγιώτου ανέφερε πως πρόθεση του Υπουργείου, του οποίου προϊσταται, είναι «να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο το οποίο θα επιτρέψει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, είτε  αυτό ονομάζεται κίνητρα, είτε αυτό ονομάζεται υποδομές, είτε ονομάζονται μια σειρά από άλλα εργαλεία τα οποία θα πετύχουν τον σκοπό για τον οποίο γίνεται».

Ήδη, πρόσθεσε, έχουμε καταγράψει πάρα πολλά αιτήματα από τους αγρότες μας και τα έχουμε εντάξει σε ένα μεγάλο βαθμό οπότε είμαστε στην διαδικασία της ολοκλήρωσης.

Η κ. Παναγιώτου ανέφερε επίσης πως οι περιοδείες αυτές γίνονται στο πλαίσιο της διαβούλευσης που κάνουν με τους αγρότες και τις αγρότισσες για την νέα και επικαιροποιημένη στρατηγική που ετοιμάζουν για τον πρωτογενή τομέα, προσθέτοντας πως αυτή η στρατηγική ζητήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως «έχει καταρτιστεί σε συνεργασία μαζί με τις αγροτικές οργανώσεις αλλά και με άλλους φορείς για να μπορέσει να αυξήσει τον πρωτογενή τομέα».

Οπότε, είπε, «είμαστε εδώ για να διαβεβαιωθούμε ότι τα μέτρα που έχουμε εντάξει, είναι αυτά τα οποία ικανοποιούν και να δούμε τι επιπλέον ζητούν οι γεωργοί μας». Είμαστε εδώ, συνέχισε, «για να τους ακούσουμε, αλλά και για να δώσουμε λύσεις στο βαθμό που είναι δυνατόν στα προβλήματα τα οποία έχουμε».

Αναφορικά με τους παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν όπως είναι οι εξωγενείς παράγοντες, η κλιματική αλλαγή κ.ά., η Υπουργός Γεωργίας σημείωσε πως αυτό είναι «το μεγάλο χαρακτηριστικό και η μαγεία της γεωργίας».

Αυτό, πρόσθεσε, «που μπορούμε να δημιουργήσουμε για να απαντήσουμε ουσιαστικά σε όλους τους αστάθμιτους παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγχουμε, είναι να δώσουμε τα εργαλεία για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση οι γεωργοί μας στις υποδομές, στις τεχνολογίες που θα τους επιτρέψουν να τις αξιοποιήσουν για να απεξαρτητοποιηθούν στο βαθμό που είναι δυνατό από εξωγενείς παράγοντες όπως είναι για παράδειγμα οι καιρικές συνθήκες».

Η κ. Παναγιώτου ανέφερε επίσης πως οι περιοδείες που κάνει είναι παγκύπριες, ξεκίνησαν από την ελεύθερη Αμμόχωστο και σήμερα συνεχίζονται στην επαρχία Πάφου, λέγοντας πως στόχος τους είναι να επισκεφτούν ολόκληρη την Κύπρο μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται πως η Υπουργός Γεωργίας στην σημερινή της περιοδεία αναμένεται να φτάσει μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «σκοτεινός κόσμος» των ναρκωτικών: Οι ουσίες, η αύξηση και οι κατασχέσεις – Πόσο ανησυχεί τις Αρχές η νομιμοποίηση της κάνναβης

Καλοκαιρινός «κίνδυνος»: Ποιες είναι οι συχνότερες δερματοπάθειες της εποχής; Συμπτώματα και θεραπεία

Από πού λαμβάνει η Κυβέρνηση τα μεγαλύτερα έσοδα - Πού ξοδεύονται τα περισσότερα

Τα νεότερα για το αγοράκι που υπέστη ηλεκτροπληξία - Η κατάσταση υγείας του

Έμπλεξε 19χρονος: Έβγαινε από την οικία του και τον τσάκωσαν με ναρκωτικά - Του πέρασαν χειροπέδες

Κωνσταντίνος Αργυρός: Προχώρησε σε αποκαλύψεις για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε - Δείτε βίντεο



Σημαντικές επαφές ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ - Θα συναντηθεί και με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ

Σημαντικές επαφές ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ - Θα συναντηθεί και με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος μεταβαίνει την Κυριακή στις ΗΠΑ για επίσκεψη εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον ομόλογό του 'Αντονι Μπλίνκεν και τον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ Jean-Pierre Lacroix.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top