Τελευταία συνεδρία Ολομέλειας Βουλής σήμερα ενόψει εκλογών

Τελευταία συνεδρία Ολομέλειας Βουλής σήμερα ενόψει εκλογών

Η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται σήμερα Πέμπτη στις 15:00 στην τελευταία της συνεδρία πριν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η Βουλή θα διακόψει τόσο τις εργασίες των κοινοβουλευτικών Επιτροπών όσο και της Ολομέλειας, ως είθισται πριν από εκλογικές διαδικασίες. Ωστόσο η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να συνέλθει εκτάκτως, αν και εφόσον κριθεί απαραίτητο, αφού δεν διαλύεται όπως προβλέπεται σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών.

Μεταξύ άλλων, η Ολομέλεια θα κληθεί στην τελευταία της συνεδρία να εγκρίνει αλλαγές που αφορούν τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, αλλαγές στον τρόπο προσλήψεων στη δημόσια υπηρεσία, ποινικοποίηση των ψευδών καταθέσεων στην Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, και αλλαγές στα κριτήρια πολιτογράφησης αλλοδαπών.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η πιθανότερη ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να συνέλθει εκ νέου η Ολομέλεια μετά τις εκλογές είναι η 20η Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE