Πρέσβειρα των ΗΠΑ: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου για «Αμάλθεια»

Πρέσβειρα των ΗΠΑ: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου για «Αμάλθεια»

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης η Πρέσβειρα των ΗΠΑ, Τζούλι Φίσερ,  σημειώνοντας ότι σύντομα αναμένεται η παράδοση της πρώτης ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της πλωτής προβλήτας που αγκυροβόλησε σήμερα στη Γάζα.

Στο πλαίσιο χαιρετισμού της κατά την εκδήλωση εγκαθίδρυσης του Propeller Club of the United States, Limassol Port, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, η Αμερικανίδα Πρέσβειρα ανέφερε πως «πέραν από τον παγκόσμιο ρόλο της Κύπρου στο θαλάσσιο εμπόριο, θέλω να αναγνωρίσω τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω του σχεδίου ‘Αμάλθεια’, τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Λάρνακα προς τον την πλωτή προβλήτα του Αμερικανικού στρατού στη Γάζα».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματικά την τιμή να συνεργάζονται με την Κύπρο και πολλές άλλες χώρες που υποστηρίζουν αυτήν την προσπάθεια και τα Ηνωμένα Έθνη», είπε και σημείωσε ότι με την άφιξη σήμερα της προβλήτας στη Γάζα «αναμένουμε να δούμε, τις επόμενες μέρες, την πρώτη παράδοση σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία περιλαμβάνει τρόφιμα και φάρμακα για την αντιμετώπιση του σοβαρού υποσιτισμού σε παιδιά κάτω των πέντε χρόνων».

Αυτή η αποστολή καθώς και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον προέρχονται από την Λάρνακα, είπε η κ. Φίσερ, σημειώνοντας ότι η Κύπρος μπορεί να υπερηφανεύεται για τον ηγετικό της ρόλο στην ευρύτερη ανταπόκριση από στεριά, θάλασσα και αέρα, για ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Στις 16 και 17 Ιουλίου η συνέχιση του διαλόγου - Βλέπουν «πρόοδο» τα ΗΕ – Σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό

Κυπριακό: Στις 16 και 17 Ιουλίου η συνέχιση του διαλόγου - Βλέπουν «πρόοδο» τα ΗΕ – Σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πενταμερή συνάντηση της Νέας Υόρκη, η οποία όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο ΟΗΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE