ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρση απαγόρευσης παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων ανακοίνωσε η Υπηρεσία Μεταλλείων

Άρση απαγόρευσης παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων ανακοίνωσε η Υπηρεσία Μεταλλείων

Άρσης της απαγόρευσης παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων ανακοίνωσε η Υπηρεσία και Λατομείων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μετά από επανεξέταση του όλου θέματος και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις όλων των συναρμόδιων Τμημάτων.

Σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Μεταλλείων τονίζεται ότι, κατά την εξέταση της κάθε αίτησης θα εφαρμόζονται αυστηρά οι πρόνοιες  της Περί Εκρηκτικών Υλών Νομοθεσίας και της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας που αφορούν θέματα ασφάλειας. Επίσης, θα προσμετρώνται οι συνθήκες και οι ειδικές περιστάσεις της κάθε περίπτωσης (ώρες ρίψης, χώρος ρίψης, θερμοκρασίες, ανησυχία που ενδεχομένως να προκληθεί σε πολίτες και ζώα) και θα εφαρμόζονται οι κατάλληλες προφυλάξεις με σκοπό την πρόληψη οποιασδήποτε δυσάρεστης κατάστασης, όπως πρόκλησης πυρκαγιάς, τραυματισμού κλπ.

Ειδικά για τις επιτρεπόμενες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην ενδοχώρα, θα αδειοδοτούνται μόνο κατόπιν έγκρισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εάν ο χώρος της ρίψης των πυροτεχνημάτων απέχει 2 χιλιόμετρα ή λιγότερο από κρατικό ή ιδιωτικό δάσος, θα απαιτείται επιπλέον η σχετική έγκριση του Τμήματος Δασών.

Σημειώνεται ότι τα είδη πυροτεχνίας τα οποία επιτρέπονται από το ευρύ κοινό, αυτά τα οποία επιτρέπονται μόνο κατόπιν άδειας και μόνο από πρόσωπα με εξειδικευμένες γνώσεις, καθώς και οι επιτρεπόμενες εκδηλώσεις που δύναται να αδειοδοτηθούν, φαίνονται στην γνωστοποίηση του Επιθεωρητή Εκρηκτικών Υλών (Κ.Δ.Π. 109-2020) η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων στον ιστότοπο της νομοθεσίας που διέπει τις εκρηκτικές ύλες

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top