ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιρακινοί το έπαιζαν Σλοβάκοι στο αεροδρόμιο Λάρνακας αλλά την πάτησαν

Ιρακινοί το έπαιζαν Σλοβάκοι στο αεροδρόμιο Λάρνακας αλλά την πάτησαν

Μία οικογένεια από το Ιράκ επιχείρησε να ταξιδέψει για το Μόναχο της Γερμανίας με πλαστά δελτία ταυτότητας τα οποία αγόρασαν στη χώρα τους έναντι του ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ ο κάθε ένας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες γύρω στις τέσσερις το απόγευμα οικογένεια από το Ιράκ, δυο γονείς με δύο ενήλικα τέκνα, παρουσιάστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας με στόχο να αναχωρήσουν για το Μόναχο της Γερμανίας.

Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο οι Ιρακινοί έδειξαν τα διαβατήρια τους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την έξοδο επιβίβασης. Ωστόσο κατά τον έλεγχο των εγγράφων τους στην έξοδο επιβίβασης παρουσίασαν ο κάθε ένας ξεχωριστά δελτία ταυτότητας, από τη Σλοβακία, τα οποία ύστερα από τον νενομισμένο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστά.

Επίσης παρουσίασαν κάρτες επιβίβασης της συγκεκριμένης πτήσης με τα ίδια στοιχεία που αναγράφονταν στα πλαστά δελτία ταυτότητας.

Οι τέσσερις ανακρίθηκαν προφορικά από την Αστυνομία και παραδέχθηκαν ότι οι ταυτότητες τους ήταν πλαστές και ότι τις αγόρασαν από άγνωστο συμπατριώτη τους.

Ανέφεραν ακόμα ότι για να πάρουν τα δελτία ταυτότητας και τις κάρτες επιβίβασης πλήρωσαν στο Ιράκ δέκα χιλιάδες ευρώ ο κάθε ένας και τους παραδόθηκαν όταν έφτασαν στην Κύπρο. 

Οι Ιρακινοί συνελήφθησαν από την Αστυνομία και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top