Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Πέτρο δίνει εντολή να ανοίξει πρεσβεία στη Ραμάλα

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Πέτρο δίνει εντολή να ανοίξει πρεσβεία στη Ραμάλα

Ο Κολομβιανός Πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο έδωσε εντολή να ανοίξει πρεσβεία στη Ραμάλα, ανακοίνωσε χθες στον Τύπο ο Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, ο Λουίς Χιλμπέρτο Μουρίγιο.

Στην αρχή του μήνα ο Πρόεδρος Πέτρο —ο οποίος έχει επικρίνει έντονα τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας κι έχει αναγγείλει ότι η χώρα του θα αναλάβει πρωτοβουλία για να συνοδεύσει τη Νότια Αφρική στην προσφυγή της στο Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) της Χάγης εναντίον του Ισραήλ για γενοκτονία— γνωστοποίησε ότι η χώρα του θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος.

«Ο Πρόεδρος Πέτρο έδωσε εντολή να ανοίξουμε πρεσβεία της Κολομβίας στη Ραμάλα (...) Αυτό είναι το επόμενο βήμα που θα κάνουμε», είπε ο κ. Μουρίγιο.

Η Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής και διοικητική πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους για όσες χώρες το αναγνωρίζουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ιούνιο η υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, με την οποία έχουμε την ισχυρότερη συνεργασία

ΠτΔ: Ιούνιο η υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, με την οποία έχουμε την ισχυρότερη συνεργασία

Στη συμφωνία που θα διαλαμβάνει την παρουσία γαλλικών δυνάμεων σε κυπριακό έδαφος για ανθρωπιστικούς σκοπούς αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Γαλλία είναι το κράτος μέλος της ΕΕ με το οποίο η Κύπρος έχει την πιο ισχυρή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

BEST OF TOTHEMAONLINE