ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση Ανδρέα Βύρα στη Λάρνακα: «Είναι ώρα να συνεχίσουμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε»

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση Ανδρέα Βύρα στη Λάρνακα: «Είναι ώρα να συνεχίσουμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε»

Με το σύνθημα «είναι η ώρα να συνεχίσουμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε» σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία Ζουχούρι, ο Ανδρέας Βύρας ξεδίπλωσε το βράδυ της Τετάρτης το όραμά του για την Λάρνακα της επόμενης δεκαετίας.

Μιλώντας μπροστά σε πλήθος κόσμου, αναφέρθηκε στα επτά χρόνια δημαρχίας του και πώς ο Δήμος Λάρνακας κατόρθωσε να αντλήσει εκατομμύρια ευρώ σε κονδύλια από ταμεία, για έργα τα οποία είχαν ωριμάσει. Ο νυν Δήμαρχος Λάρνακας ο οποίος επαναδιεκδικεί την δημαρχία της πόλης, έκανε ιδιαίτερη διαφορά στις συνεργασίες με τις υπηρεσίες του κράτους, αλλά και με όλα τα σύνολα της πόλης, έτσι ώστε να γίνει κατορθωτή η ανάπτυξη της Λάρνακας.

Αναλαμβάνοντας τη δημαρχία της πόλης, ο κ. Βύρας έθεσε τρεις στόχους: Μία Λάρνακα λειτουργική και ανθρώπινη για τους δημότες της,  μία Λάρνακα φιλόξενη για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες, αλλά και μία Λάρνακα ελκυστική για επενδύσεις. «Σήμερα μπορώ να σταθώ μπροστά σας και να πω ναι, έχουμε καταφέρει τους περισσότερους από αυτούς τους στόχους, ότι σίγουρα παραδίδουμε μία Λάρνακα πολύ καλύτερη από αυτήν την οποία παραλάβαμε».

Ο Ανδρέας Βύρας αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν στη Λάρνακα τα τελευταία επτά χρόνια κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον σημαντικότερο στόχο που δεν ήταν άλλος  από τη μετακίνηση των δεξαμενών υγραερίου και υγρών καυσίμων. Το έχουμε καταφέρει όλοι μαζί. Το έχουμε καταφέρει συνεργαζόμενοι με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά κυρίως με την Επιτροπή Ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, η οποία είχε έντονη συμμετοχή στο θέμα της μετακίνησης. Καταφέραμε να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από το Seveso, με αποτέλεσμα να ανοίγονται τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή.

Τα τελευταία επτά χρόνια, ο Δήμος Λάρνακας ολοκλήρωσε 21 έργα. Από αυτά τα έργα, τα 15 είναι άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ σύνολο. Η πλατεία Ζουχούρι, η νέα δημοτική αγορά, η λέσχη Λάρνακας, το κοινοτικό, μια σειρά από πλακόστρωτα αλλά και πιο μικρά έργα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεγαλύτερο πρόβλημα της Λάρνακας.

Τις πλημμύρες. Με την  εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων έγινε κατορθωτή η δημιουργία πέντε μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων  και του μεγαλύτερου αντλιοστασίου της Κύπρου, με αποτέλεσμα με τις βροχές, η Λάρνακα να μην είναι ο πρωταγωνιστής των ειδήσεων.

Αναφερόμενος στη συνένωση των Δήμων Λιβαδιών και Οροκλινης με τον Δήμο Λάρνακας, ο Ανδρέας Βύρας υπέδειξε χαριτολογώντας πως «ο γάμος αυτός δεν έγινε από συνοικέσιο, αλλά από έρωτα».

«Τα τελευταία επτά χρόνια βάλαμε γερές βάσεις για τη Λάρνακα για τη Λάρνακα του μέλλοντος, αλλά τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι πιο σημαντικά γιατί εδώ και τώρα χρειάζεται να συνεχίσουμε τη μεγάλη αλλαγή για την πόλη μας. Πρέπει να συνεχίσουμε με έναν βασικό στόχο. Ότι η Λάρνακα πρέπει να γίνει πόλη προτίμησης για τους Κύπριους. Πόλη προτίμησης να ζεις και να εργάζεσαι. Πόλη προτίμησης  να επενδύεις και να επισκέπτεσαι».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι θα συνεχίσει να πορεύεται με τις ίδιες αρχές οι οποίες για τον ίδιο ήταν αδιαπραγμάτευτες, όλα αυτά τα χρόνια. Τις αρχές και κυρίως το πνεύμα συνεργασίας με όλους. «Με τα κόμματα, με τους φορείς της Λάρνακας, με την εκκλησία, θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε μία φωνή και να συνεχίσουμε να πορευόμαστε για την προσπάθεια, για την οποία η Λάρνακα να είναι πάνω από όλα και από όλους. Συλλογικά, μεθοδικά και υπεύθυνα».

«Είναι  η ώρα να πάρουμε τη Λάρνακα, την Ορόκλινη και τα Λιβάδια ακόμα πιο μπροστά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top