ΔΙΕΘΝΗ

Στη δημοσιότητα το πρώτο πόρισμα του Ιράν για το ελικόπτερο του Ραϊσί - «Δεν βρέθηκαν σφαίρες»

Στη δημοσιότητα το πρώτο πόρισμα του Ιράν για το ελικόπτερο του Ραϊσί - «Δεν βρέθηκαν σφαίρες»

Δεν βρέθηκαν ίχνη από σφαίρες στο κύτος του ελικοπτέρου του εκλιπόντος Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι, το οποίο συνετρίβη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν.

«Δεν βρέθηκαν ίχνη από σφαίρες ή παρόμοια αντικείμενα στο κύτος του ελικοπτέρου που συνετρίβη» ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι IRIB στην ανακοίνωση.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν δήλωσε ότι δημοσιεύει τα προκαταρκτικά πορίσματα της έρευνας για το μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πρόεδρο και όπως τονίζει «μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχαν σφαίρες».


Η έκθεση επανέλαβε επίσης ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν με τη χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της Άγκυρας ότι το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akinci εντόπισε τα συντρίμμια.

Το φέρετρο του Ραϊσί μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Μασχάντ, στο βορειοανατολικό Ιράν, αφού μια νεκρική πομπή πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του σήμερα το πρωί στην ανατολική πόλη Μπιρζάντ, όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους για να του αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής.

Τιμητική φρουρά στεκόταν προσοχή την ώρα που το αεροπλάνο με το φέρετρο του Ραϊσί προσγειωνόταν στη Μασχάντ, τη γενέτειρά του, όπου θα αναπαυθεί στο μαυσωλείο του Ιμάμη Ρεζά με το χρυσό τρούλο, τον πιο ιερό τόπο του ισλάμ στο Ιράν, τον οποίο τιμούν οι σιίτες μουσουλμάνοι ως το κοιμητήριο όπου αναπαύεται ο ιμάμης του 9ου αιώνα Αλί αλ-Ρεζά.

Ο Ραϊσί, 63 ετών, θεωρούνταν ευρέως υποψήφιος για τη διαδοχή του 85χρονου Ανώτατου Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ. Ο Μοχαμάντ Μοχμπέρ, ο οποίος ήταν πρώτος αντιπρόεδρος, έχει αναλάβει καθήκοντα προσωρινού προέδρου μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου.

Οκτώ επιβάτες και μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκρή 49χρονη που απώλεσε τον έλεγχο της τετράτροχης μοτοσικλέτας και έπεσε σε χαράδρα

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Σοφία Χατζηπαντελή: Φωτογραφίζεται φορώντας μόνο τις μπότες της και «κολάζει» τα social media

Euro 2024 - Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άγνωστο που τους απείλησε με τσεκούρι στο Αμβούργο

Ελένη Φουρέιρα: Δημοσίευσε φωτογραφίες από τη βάφτιση του γιου της

Έφυγε από τη ζωή ηλικιωμένη γυναίκα από θερμοπληξία - Άλλα τρία πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση



Εντοπίστηκε νεκρός ποδηλάτης δίπλα από πάρκο στη Λευκωσία - Διερευνώνται τα αίτια

Εντοπίστηκε νεκρός ποδηλάτης δίπλα από πάρκο στη Λευκωσία - Διερευνώνται τα αίτια

Ποδηλάτης έχασε τη ζωή του στη Λευκωσία το απόγευμα της Κυριακής (16/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top